Winq ♥︎ Le Garage

Zien en gezien worden bij Le Garage

Winq ging langs bij de parel in Amsterdam-Zuid

21 oktober 2019, Martijn Tulp, 2 minuten

Het in 1990 door Joop Braakhekke geopende restaurant Le Garage in Amsterdam-Zuid is opgefrist. Winq nam er een kijkje.

Het interieur is subtiel aangepast, maar de spiegels, rode zitjes en theatrale ronde lichtcirkels zijn er nog steeds. Denk Franse nachtclub met variété. Op de achtergrond horen we een enige playlist met niet-cliché Franse nummers die vooral op het begin van de avond voor een aangenaam extra stukje aankleding zorgen.

Onder leiding van de in 2016 overleden Joop Braakhekke werd Le Garage al snel een plek van 'zien en gezien worden', waar menig BNner een vorkje meeprikte. Tegenwoordig staat Arthur van de Ven aan het roer. De bediening is vriendelijk. Amicaal, maar niet té amicaal. Tijdens ons bezoek spotten we helaas geen showbizcoryfeeën, maar wel een oud-politicus; zo eentje waarvan je niet direct op de naam kunt komen.

Die arme, maar verrukkelijke ganzen!

De bedrijvige keuken is nog steeds open, wat je als gast toch vaak ervaart als een goed teken. De gevarieerde kaart is voornamelijk geïnspireerd op de Franse keuken, maar bevat hier en daar wat 'knipogen' naar andere landen. Zo staat er een Indonesische sukade rendang gerecht op de kaart. De steak tartare wordt geheel naar wens bereid en de foie gras is zó heerlijk dat je even vergeet dat dat gerecht eigenlijk niet meer 'kan'. Die arme, maar verrukkelijke ganzen! Ook de malse tournedos, op verzoek geserveerd met een goede bearnaisesaus, valt in de smaak. De scholfilet wordt geserveerd met een seroendeng-element dat niet helemaal lijkt te passen. We zien onze buren zichtbaar genieten van de sushi van watermeloen.

Ook de dessertkaart is dik in orde: natuurlijk komen we in de verleiding om de chocolademoulleux te bestellen, maar uiteindelijk kiezen we beiden voor een selectie van de kaaskar. We krijgen elk drie verschillende soorten kaas geserveerd, zoals de heerlijke triple-cream kaas Délice de Bourgogne, een Italiaanse Rabiola en een klassieke Stilton. De door de ober geadviseerde Banyuls heeft iets weg van port, wordt koud geserveerd en blijkt perfect bij de geselecteerde kaasjes te passen. De combi blijkt een heerlijke afsluiting van een toch al verrukkelijke avond.

Meer info: legarageamsterdam.nl.

Hoofdfoto: Jaap Beyleveld

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau