Nieuw op Netflix: Daybreak, een highschool tv-serie met een gay samurai-speler

Bekijk hier de trailer van deze nieuwe zombieserie

Leestijd: < 1 min

Zin in een post-apocalyptische zombieserie die zich afspeelt op een highschool en die deels draait om een vredeminnende samurai-speler die gay is? Dan is de nieuwe Netflix-serie Daybreak wellicht iets voor jou. Vanaf 24 oktober op Netflix.

Naar school moeten is niet het einde van de wereld. Tot dat wel zo is… Met die mededeling begint Daybreak, een nieuwe Netflix-serie die zich afspeelt op en rond een highschool in Florida. Na een atoomaanval moeten verschillende clubjes van jocks, gamers en nerds samen zien te overleven.

Zombie-achtige wezens
Het wordt pas echt lastig als er wezen als ‘Ghoulies’ opduiken: mensen die door de kernramp zijn veranderd in zombie-achtige wezens. In Daybreak volgen we Josh Wheeler (een rol van Colin Ford), die nieuw is in het plaatsje Glendale. In het tumult is hij zijn vriendin kwijtgeraakt. Te midden van die eerder genoemde clubjes (die uitgroeien tot clans en bendes) en die Ghoulies moet hij zich staande zien te houden.

Josh sluit een vriendschap met een jongen die aan samurai doet, Wesley Fists (gespeeld door Austin Crute). Hij is gay en wil het liefst dat de vrede terugkeert. Maar voor het zover is, moeten ze heel wat beproevingen doorstaan.

Tien afleveringen
Matthew Broderick is te zien als hoofd van de school. Het eerste seizoen van Daybreak bestaat uit tien afleveringen en staat vanaf donderdag 24 oktober op Netflix. Hier de trailer.

Powered by Labrador CMS