Butterfly richt zich als eerste dating-app op transgender personen. Als je je aanmeldt, kun je helemaal zelf bepalen hoe je jezelf definieert. Dit kun je later ook weer veranderen, al naar gelang dat bij je identiteit past.

Contact zoeken
Zoeken naar anderen kan op alle voor dating-apps gebruikelijke manieren, maar Butterfly voegt hier allerlei gender-types aan toe. Swipen hoeft niet, er is direct contact. Verder is er een chat-room waar je kunt kletsen met mensen over de hele wereld.

Elke gebruiker kan negen foto’s toevoegen aan een account. Leeftijd kun je ook toevoegen, maar een geboortedatum niet; Butterfly vindt het niet nodig om persoonlijke en privacy-gevoelige informatie te laten zien.

Veiligheid
Veiligheid staat sowieso voorop bij Butterfly, zowel on- als offline. Ze bieden daarom verschillende mogelijkheden om je veiligheid te verbeteren, met tips en advies.

Iedereen is welkom bij Butterfly. Momenteel is de verhouding 34% transgender, 43% cisgender man en 23% cisgender vrouw. Butterfly heeft een website en een app, aanmelden is gratis. Betaalde upgrades zijn er wel, maar zijn niet nodig wanneer je met anderen wilt communiceren of daten.

Bekijk Butterfly via Butterfly.dating. Een overzicht van alle mogelijkheden vind je hier.