RuPaul’s Celebrity Drag Race is een speciale editie van de bekende realityshow, waarin bekende Amerikanen te zien zullen zijn. Er komen vier afleveringen, waarbij in totaal twaalf celebs een make-over krijgen als dragqueen.

Trixie Mattel
In iedere aflevering nemen drie prominenten het tegen elkaar op. Het prijzengeld van de winnaar gaat naar een goed doel. De kandidaten worden begeleid door dragqueens die eerder al meededen aan de reguliere seizoenen van RuPaul’s Drag Race: Alyssa Edwards, Kim Chi, Trixie Mattel en Vanessa Vanjie Mateo zijn de eerste namen die bekend zijn gemaakt.

Welke celebrities te zien zullen zijn, is nog niet bekend. Maar wat zou het leuk zijn om ook een Nederlanse variant te maken met bekende artiesten. Met bijvoorbeeld Nick en Simon in duo-drag of Maarten van Rossem als queen. Of Annechien Steenhuizen van het Journaal in een waanzinnige uitdossing, waarom ook niet.

VH1
Afijn, we dwalen af. De slebs-versie van RuPaul’s Drag Race is ergens in 2020 te zien op de Amerikaanse zender VH1. Het is nog niet bekend of Netflix, die ook de reguliere seizoenen uitzendt, zich ook ontfermt over deze editie.