Muziek op vrijdag: de nieuwe Duncan Laurence en Lizzo doet het met Ariana Grande

Thank God It's Friday!

Leestijd: 8 minuten - door Jaap Bartelds op 25 oktober 2019

We hebben er maanden op moeten wachten, maar eindelijk is-ie daar: ‘Love Don’t Hate It’, de nieuwe single van Duncan Laurence. Hij zong het lied voor het eerst live op tv. Verder met een fijne remix van Lizzo met Ariana Grande, nieuwe video’s van Kesha, Tove Lo, Selena Gomez en Hercules & Love Affair.

Duncan Laurence – ‘Love Don’t Hate It’

Nadat hij met ‘Arcade’ het Eurovisie Songfestival won en er een monsterhit mee scoorde in Nederland, bleef het vrij stil rond Duncan Laurence. Een half jaar na zijn overwinning is er nu een nieuwe single, die hij heeft opgenomen in een studio in Los Angeles. Hij zong het nummer live in DWDD, en dat zag er zo uit.

Lizzo & Ariana Grande – ‘Good As Hell’

Deze remix komt zomaar uit de lucht vallen. Lizzo bracht afgelopen zomer haar nieuwe album Cuz I Love You uit, scoorde een dikke hit met ‘Juice’ en kwam daarna met ‘Tempo’ waarop ook Missy Elliott is te horen. Nu is daar ineens een nieuwe versie van ‘Good As Hell’ uit 2016. Lizzo vroeg Ariana Grande voor een gastbijdrage en die klinkt engelachtig mooi.

Selena Gomez – ‘Lose You To Love Me’

De ex van Justin Bieber brengt een droevige liefdesballade uit met een eenvoudige zwart/wit video vol close-ups. Maar of het over de Biebert gaat? Geen idee.

Tove Lo – ‘Sweettalk My Heart’

Afkomstig van haar album Sunshine Kitty en met een hippe trapbeat waar ook nog wat tropical house-invloeden achter schuil gaan: ‘Sweettalk My Heart’ is spot on. Maar daardoor misschien ook wel een tikje formule-achtig en saai.

Hercules & Love Affair – ‘Change’

Deze queer act uit New York is terug van weggeweest met een kunstzinnige dansvideo. Ook de muziek is een stuk experimenteler dan de neo-disco waar Hercules om bekend stond. ‘Change’ is een gelaagde, ook gewaagde nieuwe single die anders klinkt dan alles in dit rijtje.

Låpsley – ‘My Love Was Like The Rain’

Minstens zo kunstzinnig is de nieuwe video van Låpsley, waarin ook arty wordt gedanst. Maar dan ook nog eens onder water. Betoverend liedje, ook.

Lionstorm – ‘Emo Track’

De tweede single van Lionstorm is vandaag uit. Die video is geregisseerd door Shannon Kanhai en het lied gaat over de fragiliteit van geluk en de angst om liefde te verliezen. Mooie Nederlandstalige tekst…

Kesha – ‘Raising Hell’

Tot slot Kesha, die in haar nieuwe video een televangelist speelt in de jaren tachtig. Het is een mooie pastiche die na een paar plottwits eindigt in iets totaal anders.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 106

Deze keer: Nikkie Tutorials, Dotan, Envy Peru, Glenn Helberg en Dua Lipa

Neem een abonnement

Geef cadeau