Colin Firth en Stanley Tucci als koppel in film over dementie

Supernova wordt nu al omschreven als tearjerker van jewelste

Leestijd: < 1 min

Supernova is de naam van een film over een gay-koppel dat al meer dan twintig jaar samen is: Sam en Tusker. Tusker vergeet steeds vaker dingen en dan wordt de diagnose gesteld: dementie. Colin Firth en Stanley Tucci spelen de hoofdrollen in deze tearjerker.

Colin Firth speelt Sam en Stanley Tucci speelt Tusker. Ze hebben al meer dan twintig jaar een relatie met elkaar. De laatste raakt langzaam zijn geheugen kwijt en daarom besluiten ze nog een keer al hun oude vrienden, familie en bekende plaatsen te bezoeken, om de tijd die ze samen nog hebben zo aangenaam mogelijk te maken.

Liefdesverhaal
Dit is het gegeven van de film Supernova, die wordt geregisseerd door Harry McQueen (bekend van zijn debuut in 2014, Hinterland). Hij vertelt aan filmplatform Variety dat Supernova een romantisch en modern liefdesverhaal vertelt. Door de diagnose dementie wordt de liefde tussen Sam en Tusker op de proef gesteld. Dit doordat er oude geheimen uitkomen.

McQueen vertelt: “Supernova gaat over twee mensen die aan elkaar verbonden zijn door hun liefde voor elkaar, maar uiteengedreven worden door de situatie waarin ze belanden. Het is een intiem en eerlijk portret over een relatie, die in zwaar weer terechtkomt.

2020?
Wanneer Supernova precies uitkomt is nog niet bekend. Wel weten we dat de opnames de afgelopen zes weken hebben plaatsgevonden, dus hopen we op een release in 2020.

Coverbeeld: The Bureau Sales

Powered by Labrador CMS