Afgelopen vrijdag verscheen Kind, het nieuwe album van de uit Wales afkomstige Stereophonics. Om dit te promoten, ging zanger Kelly Jones op bezoek bij Radio X. Hier vertelde hij dat de leadsingle, ‘Fly Like An Eagle’ is geïnspireerd op de coming-out van zijn oudste kind, de 15-jarige Bootsy. Zij vertelde hem niet lang geleden dat ze op meisjes valt.

Beetje nerveus
Lolita Bootsy Jones, zoals het meisje voluit heet, heeft een vriendin, gaat in lange broek naar school en heeft haar haar kortgeknipt nadat ze uit de kast kwam. “Ze vertelde het mij als eerste”, vertelt vader Kelly Jones. “We praten veel en open met elkaar. Ik merkte aan haar dat ze een beetje nerveus over iets was. Dus ik heb haar maar gewoon gevraagd of ze op meisjes viel.”

Kelly Jones komt uit Wales. Als kind zou hij het een stuk moeilijker hebben gehad als hij gay zou zijn, zegt hij. “Ik ben blij dat de tijden zijn veranderd. Tieners gaan vrij op zoek naar hun identiteit, het is een beetje punk-rock tegenwoordig.”

Spot-on
Bij ‘Fly Like An Eagle’ is ook een video gemaakt, die gaat over een meisje en haar coming-out. Kelly liet zijn dochter het script zien en vroeg of het ongeveer klopte met hoe het bij haar gegaan was. En volgens Bootsy is de video helemaal spot-on.