WWE staat voor World Wrestling Entertainment en is de grootste organisatie op het gebied van professioneel worstelen. Jake Atlas – die is geboren als Kenny Marquez, maar het is in het worstelen vrij gebruikelijk om te sporten onder een andere naam – heeft nu een contract getekend. Hij kwam uit de kast in 2018. Hij had zich het jaar daarvoor al in de kijker gespeeld door de Southern California Rookie of the Year Award te winnen.

Worstelmanoeuvre
Na zijn coming-out gaf Jake Atlas een naam aan een bepaalde worstelmanoeuvre, als eerbetoon aan de queer community: LGBDDT. De Amerikaanse tv-kijker kan hem kennen van zijn verschijning in de realityshow Celebrity Undercover Boss in 2018, waarin WWE-baas Stephanie McMahon centraal stond.

Hoewel Jake Atlas zichzelf niet afficheert als ‘gay worstelaar’ maar gewoon als worstelaar, zei hij eerder dit jaar in een video: “Ik heb aardig wat persoonlijke informatie gedeeld met Stephanie McMahon, en ik ben dankbaar dat ik haar persoonlijk kon vertellen dat ik gay ben en tegelijkertijd droom om een WWE-superstar te worden. Na afloop van het programma heb ik haar gemaild met de vraag: wat moet ik doen om een try-out te komen spelen?”

Darren Young
Jake Atlas / Kenny Marquez is niet de eerste worstelaar bij de WWE die gay is. In 2013 vertelde Darren Young tijdens een interview met TMZ dat hij gay is, nadat hem werd gevraagd of de wereld klaar was voor een homoseksuele worstelaar.

Bron: PinkNews