Augie Bello en Julian Roel spelen saxofoon en vormen samen een straatmuzikantenduo. Regelmatig spelen ze in parken en op pleinen en zo verdienen ze een aardig centje.

Op een gegeven moment liepen ze al toeterend door het Union Square Park in New York. Daar stond een dominee te preken. Niets mis mee, dachten ze nog, dat gebeurt wel vaker. Maar toen ze hoorden wat de man te vertellen had, kwamen ze op een briljant idee: ze besloten de man te overstemmen met hun muziek.

Branden in de hel
De man verkondigde dat de homoseksuele gemeenschap de groep is met de hoogste zelfmoordcijfers in de VS. Vervolgens sprak hij een man aan van wie hij dacht dat die gay is en vroeg hem of hij gered wilde worden. Volgens website Queerty zei hij ook nog dat alle gays zullen branden in de hel.

Ze overmeesterden de homofobe man in stijl, namelijk door hem te omcirkelen met een hippe stadsfiets. Met hun saxofoons overstemden ze de boodschap van de dominee.

Geschokt
Het moment werd vastgelegd door een filmmaker die in de buurt was, Nicolas Heller. Hij deelde de beelden op zijn Twitter-account. Aan Queerty vertelde Augie Bello dat hij en Julian van hun lunch op de weg terug waren naar de New York School For Jazz. “En toen hebben we zijn haat overstemd met onze saxofoons.”

Hij vervolgt: “Julian en ik waren geschokt door het feit dat deze video viraal is gegaan. Maar we zijn heel blij om te zien dat de LHBTQ-gemeenschap op zoveel steun kan rekenen.”