Pride Photo Award is terug: een voorproefje

Say LGBTeese!

07 november 2019, Winq redactie, 2 minuten

Van speelgoed dat de liefde met elkaar bedrijft tot queer wapenbezitters: Pride Photo Award is terug met een reeks brutale, geestige en ontroerende beelden en verhalen. De tentoonstelling is heel november gratis te bezoeken in De Hallen in Amsterdam-West.

Na een hiaat van twee jaar is de competitie opvallenderwijs nog altijd ’s werelds enige internationale fotowedstrijd die seksuele oriëntatie en genderidentiteit centraal stelt.

Uit een recordaantal van 3800 inzendingen van 409 fotografen met 65 verschillende nationaliteiten selecteerde de jury 12 winnaars en 4 speciale vermeldingen. Hieronder vind je een greep uit de winnaars.

Play Toy – Seungwook YANG

Deze Zuid-Koreaanse fotograaf is verantwoordelijk voor het winnende beeld. In de humoristische serie waar het beeld deel van uitmaakt bedrijven actiefiguurtjes en poppen de liefde met elkaar. ‘Deze serie neemt iets wat kinderen altijd al hebben gedaan met hun speelgoed en plaatst dat op humoristische wijze onder een vergrootglas’, aldus de jury.

Play Toy - Seungwook YANG
Het winnende beeld, 'Play Toy', is gemaakt door de Zuid-Koreaanse Seungwook YANG.

Flower Beauty Boys – Corinne Mariaud

De Franse Corinne Mariaud neemt ons in haar werk mee naar de digitale wereld waarin jonge mannen en non-binaire personen zichzelf perfectioneren met behulp van make-up en plastische chirurgie.

Flower Beauty Boys - Corinne Mariaud
Een van de 'perfecte jongens' van Corinne Mariaud.

Concealed – Blake Little

Een van de meest opmerkelijke winnaars is de Amerikaanse Blake Little, die in een bijzondere reeks LHBT wapenbezitters portretteert. Aanleiding: roze wapeneigenarenvereniging Pink Pistols zag het ledenaantal verdrievoudigen sinds de verschrikkelijke schietpartij in gayclub Pulse in Orlando, Florida.  

Concealed - Blake Little
Sinds de schietpartij in Club Orlando verdrievoudigde het aantal leden van Pink Pistols.

Paola – Koen Suidgeest

Documentarist Koen Suidgeest schoot tijdens het filmen van zijn documentaire m/f/x tevens deze prachtige foto van Paola, een Hondurese trans vrouw die hij leerde kennen tijdens de opnames.

Paola - Koen Suidgeest
'Paola', over de gelijknamige Hondurese trans vrouw, is een winnende bijdrage van de Nederlandse documentarist Koen Suidgeest.

De zevende editie van Pride Photo Award is vanaf 1 november t/m 1 december gratis te bezoeken in de Hallen in Amsterdam-West.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 120

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau