Winq ♥︎ Youseum

Dit museum draait helemaal om jou

Verdrink in je eigen populariteit

06 november 2019, Winq redactie, 2 minuten

In het nieuwe pop-upmuseum Youseum ben jij het stralende middelpunt. Ervaar hoe het is om te verdrinken in je eigen populariteit.

In Youseum, een nieuwe pop-upmuseum in Amsterdam, dat toepasselijk opent op de eerste dag van de Week van de Mediawijsheid 2019, ben jij de ster van de show. We horen je al verzuchten: wéér een Instagram-museum, maar bear with us.

Youseum pakt het vrij radicaal aan. Je bezoekje begint met een bezoekje aan de website, waar je een foto van jezelf uploadt. Vervolgens speel jij in het museum de hoofdrol in je eigen bezoek in een interactieve ontdekkingstocht langs belangrijke maatschappelijke onderwerpen als feminisme, LHBTQ-rechten en de plasticsoep.

Je verlaat het museum via een winkel vol producten met jouw porem erop.

Een greep uit de bizarre ervaringen waar het museum je aan onderwerpt: verdrinken in je eigen populariteit, een bezoekje aan een heuse likes-fabriek en een oneindige dosis van jezelf in een megalomane ‘infinity room’. Al met al belooft het de meest unieke, maar ook ietwat griezelige social media-ervaring te worden die je tot nu toe beleefde.

Eenmaal aan het eind gekomen, verlaat je het museum via een winkel waar allemaal producten te koop zijn met je eigen porem erop. Als je dan nog geen fan bent van jezelf, weten wij het ook niet meer.

Infinity room.
Oneindig veel jou in een megalomane 'infinity room'. © Ewout Huibers

Met al deze gekkigheid hoopt dit pop-upmuseum bezoekers te prikkelen om kritisch stil te staan bij hun virtuele identiteit. Want ben jij eigenlijk wel zo belangrijk dat je constant in het middelpunt moet staan? En wat voor effect heeft die regen aan likes op jouw offline leven?

Mary Berkhout-Nio, Programmadirecteur Netwerk Mediawijsheid: “In onze maatschappij is het steeds belangrijker dat we nadenken over hoe we media inzetten en hoe we er zelf mee omgaan. Youseum laat mooi zien dat een goede dosis zelfreflectie daar een belangrijke rol in speelt.”

Kijk voor openingstijden, ticketprijzen en meer informatie op www.youseum.nl

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 108

Deze keer: Michiel van Erp, de dragscene van Taiwan en de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau