Half augustus werd een 47-jarige inwoner van Soest het slachtoffer van een geweldige straatroof in het nabijgelegen bos in de omgeving van Bilthoven. De man had via Grindr afgesproken met een man die zich Bashu noemde. De date begon gemoedelijk, totdat vijf andere jongens opdoken en hem mishandelden en beroofden van zijn bankpas, telefoon en geld.

De date zelf was ook bij de straatroof betrokken. Met zijn zessen dwongen ze de Soestenaar om dieper het bos in te lopen. Pas nadat het slachtoffer begon te schreeuwen en enkele keren op de vlucht sloeg, gingen de daders ervandoor. De man is bij de straatroof gewond geraakt.

Bende actief
De politie vermoedt dat er een bende actief is. Een getuige was de avond voor de straatroof een man tegengekomen die een soortgelijk verhaal had. Die persoon was ook beroofd van zijn bezittingen, maar had geen aangifte gedaan.

De politie zoekt nu getuigen die meer kunnen vertellen over de gebeurtenissen. Bekijk hier onder het fragment uit Opsporing Verzocht over de zaak, en ga naar de website voor meer informatie of om (eventueel anoniem) een tip door te geven.

Beeld: Reconstructie Opsporing Verzocht