Drag Race-iconen Bob the Drag Queen, Shangela en Eureka krijgen serie op HBO

Op zoek naar lokaal dragtalent

Leestijd: < 1 min

We’re Here is de naam van een nieuwe tv-serie waarin Bob the Drag Queen, Shangela en Eureka te zien zullen zijn. Voor de serie reizen ze door de Verenigde Staten en gaan ze op zoek naar lokaal dragtalent.

De drie queens waren te zien in RuPaul’s Drag Race. Bob the Drag Queen won het achtste seizoen, Eureka schitterde in seizoen negen, maar moest de serie voortijdig verlaten vanwege een knieblessure. Ze maakte haar comeback in seizoen tien. Shangela deed mee aan het tweede en derde seizoen en keerde terug in de derde serie van All Stars. Ook was ze samen met Willam te zien in de film A Star Is Born.

Drag dochters
Nina Rosenstein, hoofd programmering bij HBO, vertelt over We’re Here: “Drag gaat over zelfverzekerdheid en expressie. We willen de kracht van deze kunstvorm laten zien aan ons publiek.”

In We’re Here bezoeken de drie queens de lokale drag communities in de VS. Ze willen hun ‘drag dochters’ inspireren en leren hoe ze uit hun comfortzone durven te stappen.

Halleloo!
Vlak na de bekendmaking plaatste Shangela het volgende bericht op Instagram: “It’s Emotional. Theatrical. Oh, it’s gonna be a SHOW! Never give up on your dreams y’all. And don’t be afraid to WERQ HARD for what u want! HALLELOO!”

We’re Here zal in het voorjaar van 2020 van start gaan op HBO. De programma’s van HBO zijn in Nederland te zien via VodafoneZiggo.

Een bericht gedeeld door (@itsshangela) op

Een bericht gedeeld door

Powered by Labrador CMS