Jakob Fauerby is acteur en woont in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Toen bekend werd dat hij meedeed aan Dancing With The Stars, was zijn doel te laten zien dat twee mannen ook heel goed met elkaar konden dansen. Die droom is nu uitgekomen: hij kreeg de hoogste punten tot nu toe.

Minder jurken
Zelfs in het liberale Denemarken leidde de aankondiging van de dans tussen twee mannen vooraf tot enige controverse. Mensen klaagden dat het ‘onnatuurlijk’ was en anderen vroegen zich af wie het mannetje was en wie het vrouwtje. Ook waren er mensen die het zonde vonden dat er door dit mannenkoppel minder fraaie jurken te zien waren.

In Denemarken wonen 5,6 miljoen mensen. Een miljoen daarvan stemt elke vrijdag af op Dancing With The Stars. Die mensen wilde Fauerby laten zien hoe natuurlijk het is voor hem als gay man om met een andere man te dansen.

Kritiek
De kritiek die er was, ging er onder meer over dat het te veel om seks zou gaan draaien. Daar grapt hij over: “Mensen hebben kunnen zien dat we geen anale seks stonden te hebben op de dansvloer. Ze zagen gewoon twee mensen met elkaar dansen.”

Het hele interview met Fauerby is te lezen bij LGBTNation. Hier onder het fragment uit de Deense Dancing With The Stars.