Muziek op vrijdag: Mel C viert een dragfeestje op hoge hakken

Thank God It's Friday!

08 november 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

‘High Heels’ is het nieuwe party-anthem van Mel C waarop je dit weekend heerlijk uit je dak kunt gaan. Maar er is meer nieuwe muziek, bijvoorbeeld van FKA Twigs en Adam Lambert. Bekijk hier de nieuwste muziekvideo’s.

Mel C – ‘High Heels’

Afgelopen zomer ging ‘High Heels’ in première op São Paulo Pride. Mel C heeft met haar nieuwe single een queer anthem willen maken, zo vertelde ze in een interview met Attitude. In de video zijn haar vrienden van Sink the Pink te zien, een collectief dansers en kunstenaars. Het ziet eruit als een heerlijk frivool en hedonistisch feestje.

FKA Twigs – ‘Live at Maida Vale’

Het nieuwe album van FKA Twigs is uit. Deze heet Magdalene en kreeg een lovende recensie van het gerenommeerde Pitchfork. Voor BBC Radio 1 zong ze enkele tracks van het album live. En dat is werkelijk waar beeldschoon.

Adam Lambert – ‘Overglow – Live’

Nog meer live muziek. Adam Lambert zingt ‘Overglow’ in een intieme setting. Het refrein doet in de verte denken aan de grootste jarentachtighits van Simple Minds.

Kylie – ‘Your Disco Needs You’

Normaalgesproken plaatsen we hier alleen nieuwe muziek, maar dit nieuwtje konden we niet laten liggen. Deze week werd bekend dat Kylie haar ‘Your Disco Needs You’ graag op single had willen uitbrengen maar werd tegengehouden door haar platenmaatschappij: het lied zou ‘te gay’ zijn. MAAR ER BESTAAT HELEMAAL NIET ZOIETS ALS TE GAY!!!!! De tijden zijn inmiddels veranderd en het zou leuk zijn als Kylie haar prachtlied alsnog officieel op single uitbrengt. In een nieuwe versie met Lizzo, of zo.

 

Rosalía – ‘A Palé’

Rosalía’s singles worden steeds korter, en dat is jammer. Want net als het liedje lekker op gang komt, is het alweer afgelopen. Daarom draaien we ‘A Palé’ gewoon twee keer achter elkaar. Het is een lekker weird liedje en Roos zelf ziet er ook behoorlijk bizar uit.

Hazel English – ‘Shaking’

Dit is een heerlijk catchy, psychedelisch jarenzestigliedje. En doe ons ook maar zo’n nestje lekkere hippiejongens met lang haar en openwapperende gewaden.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau