Transgender personen hebben sinds juli 2018 de mogelijkheid om hun geslacht te laten aanpassen in het paspoort. Er zijn nu plannen om deze wetgeving terug te draaien. Ook gaan er stemmen op om andere verworvenheden voor LHBTQ’s terug te draaien, waardoor de gelijke rechten in het geding komen.

Obsessief
Ricky Martin deelde zijn zorgen hierover via zijn Twitter-account. In het Portugees twitterde hij dat de wetgevende macht in Puerto Rico obsessief probeert terug te keren naar tijden waarin de LHBTQ-gemeenschap geen gelijke rechten had.

Het Huis van Afgevaardigden in Puerto Rico heeft al ingestemd met de nieuwe wetgeving, nu moet de Senaat er nog over stemmen. Tot dusver heeft de onlangs benoemde gouverneur van Puerto Rico, Wanda Vázquez, geweigerd om de wetgeving goed te keuren. Mensenrechtenorganisaties hebben de overheid om uitstel gevraagd omdat de gelijke rechten voor LHBTQ’s en met name van transgender personen in het geding komen.

Protest
Ricky Martin werpt zich steeds vaker op als ambassadeur voor gelijke rechten. Afgelopen zomer liep hij mee in een protest tegen de toenmalige gouverneur Ricardo Rosselló nadat die homofobe uitspraken had gedaan, onder andere over de zanger zelf.

Bron: PinkNews