AJ and the Queen draait om de roadtrip van AJ, een jongetje van elf wiens moeder niet in beeld is, en Ruby Red, een dragqueen die heel wat tegenslagen heeft meegemaakt. Samen reizen ze door Amerika in een afgeragd busje van 25 jaar oud. In iedere aflevering bezoeken ze een dragclub, waar RuPaul – in karakter, dus niet als zichzelf – een spetterend muzikaal optreden verzorgt.

Bekende namen
RuPaul schreef het scenario van AJ and the Queen samen met Michael Patrick King, de man achter Sex and the City. Naast RuPaul is Josh Segarra te zien als de vriend van Ruby Red die er duistere praktijken op na houdt. Hij is bekend van zijn rol als bewaker Danilo Stefanovic in Orange is the New Black.

Andere acteurs die meespelen zijn Michael-Leon Wooley (Dreamgirls), die een blinde dragqueen speelt, en Katerina Tannenbaum (The Bold Type) speelt Brianna, een sekswerker die een connectie heeft met de elfjarige AJ (een rol van Izzi Gaspersz). En dan is er Tia Carrere (Wayne’s World) als Lady Danger, een karakter dat de lokale dragscene onveilig maakt met haar illegale, goedkope siliconeninjecties.

AJ and the Queen is vanaf 10 januari 2020 te zien op Netflix. Hier de trailer.