Sharon Pieksma vertegenwoordigt Nederland

Na 30 jaar MISSchien weer een Nederlandse Miss Universe?

Bekijk de Miss Universe-verkiezing live op Fox

Leestijd: 2 minuten - door Winq redactie op 22 november 2019

Miss Nederland Sharon Pieksma heeft twee missies: op 8 december vertegenwoordigt ze Nederland tijdens de Miss Universe-verkiezing. Daarnaast wil ze het wereldwijde plasticprobleem onder de aandacht brengen. En die aandacht krijgt Sharon uiteraard in overvloed als ze de verkiezing wint.

Het is alweer dertig jaar geleden dat er een Nederlandse Miss werd gekroond tot Miss Universe. Dat was Angela Visser. Dit jaar reist Miss Nederland 2019, Sharon Pieksma, af naar de Verenigde Staten om ons land te vertegenwoordigen tijdens de Miss Universe-verkiezing.

Felbegeerde titel
Op zondag 8 december zal Sharon samen met haar collega-Missen uit negentig landen strijden om de felbegeerde Miss Universe-titel. In de Tyler Perry-studio’s in Atlanta vindt die dag een wervelende show plaats die drie uur zal duren en voor de vijfde keer wordt gepresenteerd door Steve Harvey.

Sharon Pieksma
Fotografie: William Setiawan

De show wordt live uitgezonden door Fox, ook in Nederland. Vanwege het tijdsverschil zal de Nederlandse zender Fox de show uitzenden in de nacht van 8 op 9 december.

Sharon zal niet alleen Nederland op de kaart zetten tijdens de show, maar heeft ook een persoonlijke missie. Ze wil namelijk het wereldwijde plasticprobleem op de kaart zetten.

Wie is Sharon Pieksma?
Sharon Pieksma is 24 jaar en is geboren in Rotterdam. Als kind wilde ze Minister van Natuur worden en ze is haar leven lang begaan met de wereld om zich heen. In haar jeugd was ze onzeker over zichzelf, maar dankzij karatelessen kreeg ze zoveel zelfvertrouwen dat ze al op haar dertiende haar eerste modeshow liep.

Sharon Pieksma
Fotografie: William Setiawan

Vervolgens schreef ze zich in bij een modellenbureau. Haar droom kwam uit toen ze mee mocht doen met Holland’s Next Top Model. Daarna ging het snel met haar carrière als model.

Toen ze zich aanmeldde voor de casting van Miss Nederland, was Sharon net naar Bali op vakantie geweest. Daar trof ze enorme hopen plastic aan op de stranden en ze besloot dat dit haar ultieme doel zou worden.

Miss met een missie
Nu is Sharon een Miss met een missie: minder plastic in de wereld. Tijdens Amsterdam Pride voer Sharon mee op de boot van Miss Nederland, die geheel plasticvrij was. En straks op 8 december zal ze een miljoenenpubliek inspireren om minder plastic te gebruiken.

Wie weet wordt Sharon straks Miss Universe en heeft ze een enorm podium voor haar belangrijke boodschap. Wij duimen alvast voor haar…

Sharon Pieksma
Fotografie: William Setiawan

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 98

Deze keer: Kinky Boots-acteur Naidjim Severina en heel veel design

Neem een abonnement

Geef cadeau