Muziek op vrijdag: Stromae is terug van weggeweest!

Thank God It's Friday!

22 november 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Laatst dachten we nog aan Stromae en wisten we niet waar de zanger was gebleven. Nu duikt hij op in de nieuwe video van Coldplay, mét indrukwekkende vlecht op zijn hoofd. Verder delen we nieuwe video’s met je van Grimes, Alicia Keys, Kesha en meer. En tot slot is er een fijn live-optreden van Adam Lambert.

Coldplay – ‘Arabesque’

Wat klinkt Coldplay lekker losjes op deze live in Jordanië opgenomen nieuwe track. De blazers krijgen alle ruimte, net als zanger Stromae die staat te swingen naast Chris Martin.

Grimes – ‘So Heavy I Fell Through The Earth’

Of dit de officiële video is, weten we niet. Maar deze zogeheten ‘visualizer’ sluit naadloos aan bij de etherische klanken die Grimes hier uitstoot. Als de ruimte echt zo klinkt, willen we er nú met een raket naar toe.

Electric Guest – ‘Play With Me’

Achter deze twink in een speedo gaat Asa Taccone schuil. Hij is de zanger van de band Electric Guest uit Los Angeles, en heeft verkering met de drummer, Matthew Compton. Aankomende zondag treden ze op in Bitterzoet, Amsterdam. En ja, we willen best even met ze spelen.

HAIM – ‘Hallelujah’

Geen cover van Leonard Cohen, maar een originele track van de gezusters HAIM, op akoestische gitaar. Door die minimale begeleiding komen de harmonieuze stemmen fraai tot uiting in deze prachtige ballad.

TR/ST – ‘Iris’

Oeh, die zanger! TR/ST-frontman Robert Alfons ziet eruit als een topmodel, maar klinkt als een zwartgeklede goth uit de jaren tachtig. TR/ST maakt donkere synthpop met gothic invloeden en ook zij zijn te bewonderen in Amsterdam. Op 26 november staan ze in Paradiso Noord.

Alicia Keys – ‘Time Machine’

Haar laatste album stamt alweer uit 2016, daarna bracht Alicia Keys een serie singles uit, waarvan dit jarentachtig-Prince-achtige ‘Time Machine’ de nieuwste is. Opvallend veel roze en paarse tinten in de video.

Kesha – ‘My Own Dance’

Zoals altijd is Kesha weer lekker recht voor z’n raap op ‘My Own Dance’, een luidruchtige track die afkomstig is van haar nieuwe album dat in januari verschijnt, High Road.

The 1975 – ‘Frail State Of Mind’

De video voor de nieuwe single van The 1975 ziet eruit alsof die gemaakt is door een paar studenten van een kunstacademie. Maar dat zal wel precies de bedoeling zijn geweest.

Mark Ronson & Anderson.Paak – ‘Then There Were Two’

Uit de film Spies in Disguise komt deze fijne jam. Mark Ronson verzorgde de soundtrack en deze single smaakt naar meer.

Adam Lambert – ‘Closer To You’

In de Late Late Show met James Corden was Adam Lambert deze week te gast. Hij gaat fraai de hoogte in tijdens het emotionele ‘Close To You’, dat live nog beter klinkt dan de studioversie.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 115

Onze extra dikke Pride-special!

Neem een abonnement

Geef cadeau