Zoon neemt wraak op homofobe moeder en gooit haar geheime recept online

Zijn wraak is niet zoet, maar hartig

25 november 2019, Winq redactie, 2 minuten

De wraak van een zoon op zijn moeder is niet zoet, maar hartig. Als de aanleiding voor dit verhaal niet zo triest zou zijn, had je er smakelijk om kunnen lachen. Een zoon heeft namelijk na jaren van gezeik met zijn moeder haar geheime recept voor gehaktbrood online gezet. Om haar betaald te zetten dat ze hem jarenlang heeft gepest met het feit dat hij gay is.

Op Tumblr plaatste een zekere ‘Mysteries’ een bericht, dat begint als volgt. “Toen ik klein was, had ik als favoriete gerecht gehaktbrood. Maar dan wel die van mijn moeder, die van anderen vond ik niet lekker. Ze beloofde me dat ze me ooit zou leren hoe dit te maken, als ik ouder was.”

Hij vervolgt: “Zo rond mijn negentiende was het eindelijk zover. Maar ik mocht het recept aan niemand anders geven, zei ze erbij. Dat vond ik vreemd, maar okay dan maar.”

“Hoe dan ook, toen ik haar vertelde dat ik gay was, reageerde ze ontzetten homofoob. Dus hier is het recept.”

Onder het recept besluit hij zijn bericht met: “Geniet van je ‘revenge loaf’. Het bericht ging al snel de sociale media over. De meeste mensen vinden het niet zo’n bijzonder recept, ze vragen zich dan ook af waarom ze er zo geheimzinnig over doet. Dus schreef iemand: “Het gehaktbrood van zijn moeder is net zo suf als haar homofobie.”

Bron: Queerty / Beeld: Creative Commons

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 109

Deze keer: Thorn Roos de Vries, COC-directeur Marie Ricardo en meer

Neem een abonnement

Geef cadeau