Twee Nederlandse documentaires zijn bekroond met een International Emmy Award in New York. In de categorie Documentary won Bellingcat – Truth in a Post-Truth World, geregisseerd door Hans Pool. Deze docu gaat over een team van burgerjournalisten die diepgravend onderzoek doen, onder merer naar de MH17-ramp.

Bekijk Dance or Die online
In de categorie Arts Programming won de documentaire Dance or Die. Die is gemaakt door regisseur Roozbeh Kaboli en producent Iris Lammertsma. De docu is uitgezonden door NTR in Het Uur Van De Wolf. Dance or Die is nu ook online te bekijken.

Dance or Die vertelt het aangrijpende verhaal van Ahmad Joudeh, een jonge danser in Syrië. Hij trotseert het oorlogsgeweld in Damascus door te dansen, maar dat wordt op den duur onmogelijk. Als hij de kans krijgt om zijn geboorteland te ontvluchten, doet hij dit meteen.

Het Nationale Ballet
Inmiddels woont Ahmad Joudeh in Amsterdam en is hij een gevierd balletdanser, die onder meer bij Het Nationale Ballet danst. Op zijn Instagram-account is hij te zien op prachtig gestileerde foto’s en video's. Hier zie je de mooiste.