Staat de bank uit Friends straks bij jou thuis?

Meer dan honderd spullen uit de serie geveild

Leestijd: < 1 min

25 jaar nadat de eerste aflevering van Friends werd uitgezonden, worden allerlei spullen uit de serie geveild. De opbrengst gaat naar een LHBTQ-organisatie. Hier alvast een voorproefje van de veiling, die loopt van 3 tot en met 17 december.

Of de echte bank uit het Central Perk-café, waar menig Friend op heeft zitten schateren/snotteren/gitaarspelen, geveild wordt? Dat niet, maar wel een replica, als we Gay Times mogen geloven.

In totaal gaan er zo’n honderd ‘props’ uit de serie van de hand. Hieronder bevinden zich items als Joey’s Superman-kostuum, een Ralph Lauren-setje van Rachel, Phoebes videoband met haar rol in Buffay the Vampire Layer, een fictief magazine over soapseries met op Joey op de cover, enzovoort.

De veiling gaat van start op 3 december en duurt twee weken. Op Propstore.com kun je je inschrijven en vind je alvast een kleine selectie van de spullen.

Verbazing
Enige tijd geleden kocht Netflix alle seizoenen aan van Friends. Volgens sommigen had de serie de tand des tijds redelijk doorstaan, al vielen er hier en daar monden open van verbazing vanwege de manier waarop over gays werd gepraat en hoe transgenders in beeld werden gebracht.

De opbrengst van de veiling gaat naar The Trevor Project, een organisatie voor zelfmoordpreventie onder LHBTQ-jongeren.

Powered by Labrador CMS