Dolly Parton’s Heartstrings is een tv-serie waarvan elke aflevering een losstaand verhaal vertelt dat is gebaseerd op een lied van de countrydiva. Het gaat om bestaande én nieuwe songs van Dolly, die zelf heeft meegewerkt aan Heartstrings. Zelf is ze ook te zien in een van de afleveringen.

Gaykoppel
Er is één aflevering gebaseerd op het lied ‘Two Doors Down’. Deze gaat over het liefdesverhaal van twee mannen. Broadway-acteur Andy Mientus speelt Tyler, die nog in de kast zit en verliefd is op de assistent van zijn moeder, Cole (een rol van Michael J. Willett).

Als Tyler tijdens de bruiloft van zijn zus tot een pijnlijke confrontatie komt met zijn moeder (een rol van Oscar-winnares Melissa Leo), komen er enkele geheimen naar buiten.

Jolene
Dolly Parton is de serie actief aan het promoten. Ze ging langs bij Seth Meyers en vertelde in zijn Late Night-show wat het verhaal was achter ‘Jolene’, haar grootste hit die ook is verfilmd voor een aflevering.

Omdat Meyers zei dat zijn zoon ‘Jolene’ zo’n mooi liedje vond, besloot ze het live op tv te zingen. Ze maakte er – heel kort – een nieuwe versie van die ze opdroeg aan haar ‘gay crowd’.

Dolly Parton’s Heartstings staat sinds 22 november op Netflix. Hier onder het interview, ‘Jolene’ begint rond 2:45.