Nieuw: Nederlands Dans Theater danst Hans van Manen

Bekijk hier de seizoenstrailer van NDT

Leestijd: < 1 min

Soir Historique is de naam van het nieuwe programma van het Nederlands Dans Theater. Het bestaat uit drie baanbrekende, innovatieve werken, waarin de kamer centraal staat. Zoals Situation van Hans van Manen, een klassieker die zich afspeelt in een lege ruimte met alleen maar een klok.

Grootmeester Hans van Manen creëerde Situation in 1970 speciaal voor het Nederlands Dans Theater (NDT). Situation speelt zich af in een lege ruimte met alleen maar muren, een deur en een klok. Zonder muziek laten de dansers zich leiden door de geluiden om hen heen. Dit vernieuwende werk zette in de volgende decennia de toon voor vele baanbrekende choreografen bij NDT. 

Wereldpremière
De andere werken die te zien zijn tijdens Soir Historique zijn The Missing Door van Gabriela Carrizo en een wereldpremière van Edward Clug. The Missing Door is puur danstheater, uitgevoerd in een surrealistische kamer, waarin spanning, absurditeit, humor en timing subliem samenvallen. Geïnspireerd op deze omgevingen, deze situations, wordt Soir Historique voltooid met een wereldpremière van Clug. De creatieve Roemeense choreograaf staat bekend om zijn subtiele en scherp gedefinieerde bewegingstaal.

Speellijst Soir Historique
vr 29 nov, za 30 nov & zo 1 dec: Zuiderstrandtheater, Den Haag, do 5 t/m zo 8 dec: Internationaal Theater Amsterdam, wo 11 dec: Theaters Tilburg, vr 13 dec: Stadsschouwburg Nijmegen, wo 18 dec: Parkstad Limburg Theaters, Heerlen, vr 20 & za 21 dec: Zuiderstrandtheater, Den Haag

Tickets zijn onder meer te koop via de website van Nederlands Dans Theater. Bekijk hier de seizoenstrailer van NDT:

Powered by Labrador CMS