Muziek op Vrijdag: Kylie rockt lekker met ‘Slow’ en de nieuwe Roísín Murphy

Thank God It's Friday!

29 november 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Kylie was te  gast bij Graham Norton en trakteerde de kijkers op een mashup van haar hit ‘Slow’ met David Bowies ‘Fashion’. Maar er is meer nieuwe muziek: Roísín Murphy zingt over Narcissus en Robbie Williams vindt het tijd voor verandering. Vier het weekend met nog meer nieuwe muziekvideo’s.

Roísín Murphy – ‘Narcissus’

Rozijntje Murphy houdt het lekker simpel in haar nieuwe video. Gewoon een beetje hupsen en dansen voor een achtergrond waar allerlei goedkope projecten op worden geprojecteerd. Maar het werkt wel: het geeft de muziek precies dat retro discogevoel.

Big Freedia – ‘Louder’

Icona Pop bestaat nog! Het duo scoorde alweer jaren geleden een monsterhit met het luidkeels gezongen ‘I Love It’, maar daarna werd het snel weer stil. Nu duiken ze op bij Big Freedia, die vanachter een Snap-sample van ‘The Power’ haar raps op de luisteraar afvuurt.

Robbie Williams – ‘Time for Change’

Een kerstalbum van Robbie Williams, die hadden we even niet zien aankomen. De zanger ontpopt zich in de video van de eerste single daarvan als family man in een video vol gezellige kerstvoorpret. Het had ook Cliff Richard kunnen zijn die dit best wel kleffe lied had gezongen. En een kinderkoor… Werkelijk? Ach, als je je eraan overgeeft is het best mooi.

Kylie – ‘Slow’

Afgelopen weekend was Kylie Minogue te gast bij Graham Norton. Daar zong ze een nieuwe versie van haar noughties-hit ‘Slow’, waarin ze er vrolijk op los rockt. Te horen is een mashup van het origineel met David Bowies ‘Fashion’. Na afloop noemde ze het een eerbetoon aan de zanger. Het klinkt in ieder geval fantastisch.

Gwen Stefani – ‘Love Angel Music Baby Medley’

Tijdens een aflevering van The Voice US zong jurylid Gwen Stefani een medley van haar hit ‘What You Waiting For?’, ‘Rich Girl’ en ‘Hollaback Girl’, alle drie afkomstig van haar eerste soloalbum Love Angel Music Baby. Rapper Eve dook ook nog even op om een mopje mee te doen.

Billie Eilish – ‘All The Good Girls Go To Hell’

Tijdens de American Music Awards viel het optreden van Billie Eilish het meest op. Juist omdat ze geen enorme show neerzette met ingewikkelde toestanden. Ze stond gewoon te zingen op een vurig podium. Mooi hoor.

Lizzo – ‘Jerome’

Ook bijzonder: Lizzo, tijdens diezelfde awardshow. Haar oproep aan het publiek om haar bij te lichten met telefoons, kreeg gehoor, en dat zag er flitsend uit. Het optreden zelf? Mwah, best aardig.

Nicolas Godin – ‘The Foundation’

Je kent Nicolas Godin wellicht als helft van het Franse electroduo Air. Zijn soloalbum verschijnt in januari en dit is de eerste single. Muzikaal gezien verschilt het niet zoveel van zijn werk met Air. Lekker sfeertje, wel.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 120

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau