Shelley Morrison is op zondag 1 december overleden aan de gevolgen van hartproblemen in een ziekenhuis in Los Angeles. Daarvoor was ze enige tijd ziek. Morrison speelde een gastrol in de sitcom Will & Grace, als Rosario.

Aanvankelijk zou ze in één aflevering te zien zijn als de huishoudster van de rijke Karen Walker, maar de chemie tussen de twee was zo aanstekelijk, dat Morrison uiteindelijk in 67 afleveringen te zien was in de originele serie, die van 1998 tot 2006 te zien was.

Karen Walker deed niets anders dan Rosario rondcommanderen, die daar immer stoïcijns op reageerde. Intussen was te zien hoe de twee niet zonder elkaar konden. Toen Will & Grace in dit decennium zijn comeback maakte, besloot Morrison dat het voor haar welletjes was geweest.

Humor
In een reactie aan ABC vertelt echtgenoot Walter Dominguez, met wie ze 46 jaar getrouwd was: “Shelly’s grootste trots was het spelen van de onverzettelijke Rosario, in een comedyserie die recht deed aan LHBTQ mensen. Ze geloofde dat humor de beste manier is om de harten van mensen te winnen en hun gedachten te veranderen.”

Enkele series waarin Morrison voor Will & Grace was te zien, waren The Flying Nun in de jaren zestig, The Rookies in de jaren zeventig en Courthouse in de jaren negentig.

Hier enkele memorabele fragmenten van Rosario uit Will & Grace.