De Westboro Baptist Church staat bekend om zijn anti-LHBTQ-standpunten. De activisten gaan zelfs zover dat ze met hun ‘God Hates Fags’-protestborden naar begrafenissen gaan van overleden mensen die LHBTQ zijn.

Verderfelijk
Deze keer hadden ze hun pijlen gericht op Kim Petras, een zangeres die volgens de kerkleden in zonde leeft om dat ze ‘de pure standaarden van God achter zich heeft gelaten’. Dit omdat ze een transgender vrouw is, en iets aan je lichaam laten veranderen is in hun ogen verderfelijk.

Kim Petras trad op in Kansas, de staat waar de Westboro Baptist Church actief is. Toen ze lucht kreeg van het feit dat de kerkleden bij haar concert wilden komen demonstreren, schreef ze op Twitter: “Dit is mijn officiële statement over WBC die mijn concert in Kansas morgen komen verstoren. Dit is de energie die ik meebreng en dat zou die van hen ook moeten zijn.”

Oogrol
Onder die tekst stond een filmpje van een vrolijk dansende Kim die een oogrol doet, en het onderschrift: ‘News: Hoes Mad. Stay madd, idgaf.’ Vrij vertaald: ‘Nieuws: sukkels zijn boos. Blijf maar boos, ik geef daar geen fuck om.’

Uiteindelijk kwamen er een paar kerkleden naar het concert van Kim. Ze hielden borden omhoog met teksten als: ‘God maakt je man of vrouw. Wees tevreden en gehoorzaam hem’ en ‘Zondige tranny verdoemt de natie’.

Fotoshoot
Kims antwoord hierop? Ze organiseerde een fotoshoot met de kerkleden op de achtergrond en plaatste de beelden op Instagram met de tekst: ‘Hoes still mad’.