Vier mannen over cosmetische ingrepen

“Je wil je gezicht toch een beetje bijhouden”

04 december 2019, Martijn Tulp, 0 minuten

Van haarimplantaten en ooglidcorrecties, tot botox en fillers. Deze vier mannen doen niet moeilijk over een cosmetische ingreep.

“Ik heb botox en fillers in m’n gezicht zitten. Een goede vriendin van me is cosmetisch arts, dat maakt de stap om zoiets te doen wel iets kleiner. Toen ik 26 was, begon ik me te oriënteren, en ik was al snel om. Ik heb het eigenlijk vrij impulsief gedaan, ik was er erg benieuwd naar. Ja, ik vond het wel spannend. Je gezicht is toch het eerste dat iemand van je ziet. Je voelt het wel, maar het is zéker niet pijnlijker dan een Brazilian wax.

Wat ik laat doen is niet permanent. Het zijn lichaamseigen stoffen die vanzelf weer worden afgebroken. In het begin deed ik íéts te veel en merkte ik dat mijn expressie minder werd. Absoluut gezien werd ik er knapper van, maar relatief gezien niet, omdat mensen me niet meer goed konden lezen. Daarvan heb ik geleerd om iets te minderen. Je wil er tenslotte niet onnatuurlijk uitzien.

Tegenwoordig doe ik ongeveer eens per jaar nog een beetje botox, zodat m’n wenkbrauwen iets gelift worden. Dat geeft een wat frissere blik. Ik hou best van een feestje, maar de volgende ochtend is die frisse blik soms ver te zoeken. Daar helpt de botox bij.

Ik vind de fillers ook een fijn product. Het geeft het gezicht op bepaalde plekken wat meer volume. Onder mijn ogen, bijvoorbeeld. Het helpt ook om het verouderingsproces van de huid af te remmen. Dat is echt een behandeling waar ik blij van word.

Ik zou er niet zo snel mee stoppen. Het is net als naar de sportschool gaan: je wil je gezicht toch een beetje bijhouden zodat je de best mogelijke versie van jezelf kunt zijn. Ik hoef er geen dag jonger uit te zien, maar ik vind het wel fijn om er goed uit te zien. Waarom zou je in een Lada gaan rijden, als je een Porsche voor de deur hebt staan?”

Vandaag nog meer info of een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar www.velthuiskliniek.nl

Barry Velthuis kliniek
Barry

“Ik heb m’n haar laten doen. Ik had twee inhammen, en eentje werd steeds dieper. Ik was er niet doodonzeker over, maar vond het wel irritant. Mijn kapper en ik moesten steeds creatiever worden om het te verbergen, met een lok over die inham heen. Was ik toch bang als er buiten een zuchtje wind stond. Toen opperde hij een haartransplantatie. Ik heb flink gegoogeld en me goed voor laten lichten. Je krijgt een lokale verdoving, kijkt een film op een iPad, en klaar. Het deed geen pijn, maar tussen de twee behandelingen door – ik liet meteen links en rechts doen – mocht je ’s nachts amper bewegen. Dat vond ik wel moeilijk, maar ik had me helemaal ingebouwd tussen een stapel kussens.

Eerst groeide het nieuwe haar alle kanten op, maar kennelijk moet je nieuwe haar wennen aan de groeirichting. Ik ben superblij met het resultaat. Ik heb veel positieve reacties gekregen en heb er ook nooit een geheim van gemaakt. Je doet het echt voor jezelf. Ik ben net begonnen bij 100%NL, op de radio gaat het natuurlijk voornamelijk om je stem. Maar tegenwoordig ben je als radiomaker niet meer zo anoniem: er zijn camera’s in de studio, en ik sta als dj ook vaak op een podium. Iedereen wil er leuk uitzien als hij naar z’n werk gaat, toch?

Later heb ik ook de wallen onder m’n ogen laten wegsnijden. Al die korte nachten en het vroege opstaan waren aan m’n gezicht te zien, wat ik niet vond passen bij m’n energieke persoonlijkheid. Gelukkig doe ik nu vier dagen per week een middagshow op 100%NL, dus hopelijk komen die wallen niet zo snel terug.

Ik kan het iedereen aanraden om iets te laten behandelen waar ze niet happy mee zijn. Why not? Je moet doen waar je blij van wordt, en je doet er niemand kwaad mee.

Vandaag nog meer info of een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar www.velthuiskliniek.nl

Boris Velthuis kliniek
Boris

“Ik heb drie jaar geleden m’n lippen laten doen. Als tiener stoorde ik me al aan mijn mond. Ik heb een beetje een scheef lachje. Bij een ander is de mond ook het eerste dat me opvalt. Aanvankelijk durfde ik er niets aan te doen, omdat ik bang was dat het niet mooi zou worden, of uit de hand zou lopen. Tot ik op YouTube een filmpje van NikkieTutorials zag. Het was bij haar erg mooi, en dat gaf me vertrouwen dat het bij mij ook goed zou komen. Ik dacht ook altijd dat het heel duur was, maar dat is me eigenlijk wel meegevallen.

Ik ben in het dagelijks leven make-upartist, maar doe ook drag. M’n look was mooi, maar ik vond het jammer dat ik mijn lippen zo moest overlijnen om het een beetje vrouwelijk te doen lijken.

De ingreep was helemaal niet pijnlijk. Ik kreeg boven een tandartsverdoving. Onder niet, maar dat was alleen wat gevoelig. Daarna moet er meteen ijs op. Dat had ik de eerste keer niet gedaan, waardoor het wat opgezwollen was. Mijn vriendje destijds kon z’n lach niet inhouden toen hij me zag. Nu weet ik hoe belangrijk dat ijs is! Mijn moeder zag het niet meteen, maar toen ik vroeg: ‘Zie je niet iets anders aan mij?’, wist ze meteen dat ik mijn lippen had laten doen. Mijn collega’s zagen het wel meteen, maar dat zijn visagisten, dus hen vallen details meteen op.

Na de ingreep zag ik dat mijn draglook echt naar een hoger level werd getild. Het is vrouwelijker, sexier. En als jongen zie ik er ook nog normaal uit.

Gelukkig breekt mijn lichaam het collageen niet snel af, dus ik hoef maar eens per jaar terug voor een touch-up. Of ik meer zou laten doen? Ja, ik zou best wat botox in m’n voorhoofd willen.”

Vandaag nog meer info of een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar www.velthuiskliniek.nl

Martin Velthuis kliniek
Martin

“Dertien jaar geleden heb ik mijn oogleden laten doen. Dat werd toen nog vergoed door de verzekering. Het is echt een oudemannenkwaal, dat die ogen gaan zakken. Het is niet alsof ik niet meer uit m’n ogen kon kijken, maar ik merkte het wel. Zat ik ‘s middags vanaf een uur of vier mijn ooglid omhoog te duwen met mijn vinger. Ja, serieus! Daarnaast wilde ik gewoon een frissere oogopslag. Ik zag vroeger weleens foto’s van Ari Onassis, die man die met Jackie Kennedy was, waarop hij pleisters op z’n ogen had om de boel omhoog te houden. In die tijd bestond die ingreep nog niet.

Ik vond het wel spannend om te laten doen. Natuurlijk had ik wat research gedaan, maar je ligt daar toch een paar uur op een operatietafel. Er was een heel ontspannen sfeer, m’n arts was heel vriendelijk en grappig.

Ik was er echt heel blij mee. Bij mij op kantoor was ik destijds de eerste, maar inmiddels hebben veel meer collega’s hun ogen laten doen. Ik heb later ook uit ijdelheid m’n wallen weg laten halen, maar daar ben ik wat minder tevreden over. En jaren geleden heb ik botox in m’n oksels gehad tegen het zweten. Dat was in de tijd dat er nog onderzoek naar gedaan werd. Vond ik echt fantastisch.

M’n echtgenoot oppert zo nu en dan subtiel of ik niet ook wat botox of fillers wil om mijn rimpels wat weg te werken, maar dat hoeft van mij niet. Het heeft genoeg moeite gekost om die rimpels erin te krijgen, nu mogen ze van mij ook wel blijven.”

Vandaag nog meer info of een persoonlijk consult aanvragen? Ga naar www.velthuiskliniek.nl

Fotografie: Rein Janssen

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 106

Deze keer: Nikkie Tutorials, Dotan, Envy Peru, Glenn Helberg en Dua Lipa

Neem een abonnement

Geef cadeau