A Drag Queen Christmas is een twee uur durend spektakel met Nina West als hostess. Bekende dragqueens uit RuPaul’s Drag Race en Lady Bunny zijn te zien in waanzinnige kerstoutfits. Shea Coulee doet mee, Thorgy Thor komt viool spelen en Latrice Royale, Manila Luzon en Shuga Cain zijn ook te zien.

In de trailer zijn de eerste beelden te zien van de tournee, waarmee de queens 34 steden aandoen.

Gevaar
Of ze het geboorteverhaal van Jezus naspelen is niet op te maken uit de beelden. Desondanks probeert de American Society for the Defense of Tradition, Family and Property (American TFP) er nu voor te zorgen dat een show niet doorgaat. De groep is conservatief-katholiek en vindt dat dragqueens ‘de grens overtreden wat betreft hun seksualiteit’ en de show is een ‘belediging voor de geboorte van Christus en een gevaar voor onze kinderen en de maatschappij’.

American FTP is een petitie gestart om de show op 17 december in Kansas City te verbieden. Van de 30.000 benodigde petities is de helft inmiddels binnen. American FTP is al sinds 1973 actief en richtte zijn pijlen eerder op abortus, geboortebeperking, anticonceptie, adoptie door homo’s, de openstelling van het huwelijk en geregistreerde partnerschappen voor gays.

Immoreel
Ze vinden het verwerpelijk en immoreel dat mannen zich als vrouwen verkleden. Verder hebben ze moeite met het ‘naughty’ gedeelte van de show, waar volgens de American FTP mensen van alle leeftijden welkom zijn. De website van het Folly Theater in Kansas City meldt echter dat in de show sprake is van ‘adult content’.

Het is niet de eerste keer dat dragqueens onder vuur liggen. In augustus van dit jaar protesteerde een transfobe groepering genaamd Proud Boys bij een goededoelenevenement in Denver, waar drags te zien waren. Ook waren er protesten in lokale bibliotheken waar dragqueens kinderen voorlazen.