De Italiaanse krant Corriere della Sera deed onderzoek naar de investeringen die zijn gedaan door het Vaticaan, het dwergstaatje in Rome waar de paus en het bestuur van de Rooms-Katholieke kerk zijn gehuisvest. De krant kwam erachter dat het Vaticaan grootaandeelhouder is van een fonds dat op Malta is gevestigd, het Centurion Global Fund.

Turbulent liefdesleven
Nu blijkt dat dit fonds ongeveer een miljoen euro heeft geïnvesteerd in de film Rocketman, over het leven van Elton John. De zanger wilde dat er een eerlijk portret van hem zou worden gemaakt, waarbij ook aandacht zou worden geschonken aan zijn turbulente liefdesleven. In de film is dan ook expliciet te zien dat hij relaties had met mannen, iets wat de Rooms-Katholieke kerk nog altijd veroordeelt.

In totaal droeg het Centurion Global Fund drie procent bij aan het totale budget van Rocketman.

Bijbel
Elton John vertelde eerder aan The Guardian dat hij ervoor heeft gestreden om bepaalde scènes te behouden voor Rocketman. “Sommige studio’s wilden dat er minder seks en drugs in de film zou zitten, zodat de film een toegankelijkere rating zou krijgen. Van mij hoefde de film niet vol te zitten met seks en drugs, maar in de jaren zeventig en tachtig heb ik er op los geleefd. Dat weet iedereen. Het zou dus ook niet zo geloofwaardig zijn dat ik in de film na ieder optreden braaf naar mijn hotelkamer zou verdwijnen, met een glas melk en een Bijbel.”

Bron: PinkNews