Up & Coming

Gaat Felix Sandman Europa veroveren in mei?

Wij willen best een beschuitje eten met Felix

08 december 2019, Roel Janssen, 2 minuten

Hij was een paar jaar lid van een populaire boyband in Zweden, nu probeert Felix het opnieuw tijdens Melodifestivalen, de Zweedse voorrondes van het Eurovisie Songfestival. Felix Sandman gaat er absoluut komen. 

In 2013 startte Felix samen met twee vrienden Oscar Enestad en Omar Rudberg boyband FO&O. Ze brachten een album uit dat direct op nummer één stond en deden een paar jaar later met z’n drietjes mee aan Melodifestivalen. Ze kwamen in de finale, maar bleven steken op een elfde plek. 

De groep ging een paar jaar geleden uit elkaar en sindsdien doen de jongens ieder jaar solo mee aan de competitie. Oscar en Omar vorig jaar zonder heel ver te komen,  Felix doet het daarentegen een stuk beter.

In 2018 werd hij tweede met het nummer ‘Every Single Day’. Benjamin Ingrosso, goede vriend van hem, won het programma dat jaar en ging naar het Eurovisie Songfestival voor Zweden. 

Vorig jaar bracht Felix een eerste soloalbum uit en binnenkort volgt daar een vervolg op. Over dat eerste album zei hij tegen ESCbubble dat ‘Elk lied een verhaal op zichzelf’ is. “Het album gaat over de ups and downs van de afgelopen jaren. Mijn gevoelens uitgedrukt in tekst en melodie.”

Felix Sandman kijkt in de camera
Foto: Rikard Lilja

Dat is nog niet alles, Felix speelt ook in de serie Quicksand, te zien op Netflix. Het filmen van die serie was een emotionele tijd, zei hij tegen een Zweedse krant. “Ik was erg verdrietig toen het voorbijwas, maar ook heel trots op wat we hebben bereikt. Je werkt met veel mensen die je goed leert kennen, het voelt bijna als een familie, als dat eindigt is dat heel verdrietig. Maar het is goed zo.”

Met een beetje geluk komt er een tweede seizoen, zodat hij weer met zijn nieuwe familie kan zijn. Voor nu dus Melodifestivalen, waar hij op 1 februari strijdt om een plekje in de finale.

Coverbeeld: Rikard Lilja

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau