Marie Fredriksson van Roxette overleden – hier haar mooiste hits

Van 'The Look' tot 'Listen To Your Heart'

Leestijd: < 1 min

Roxette-zangeres Marie Frederiksson is overleden aan de gevolgen van kanker. Ze is slechts 61 jaar geworden. Tot twee jaar terug bleef ze muziek uitbrengen, maar de meeste mensen herinneren haar vanwege de hits die ze uitbracht met Roxette. Hier de vijf fijnste hits.

Met haar strakke leren outfits en haar korte platinablonde haar was Marie Frederiksson wat uiterlijk betreft de vrouwelijke tegenhanger van Billy Idol. Vanaf halverwege de jaren tachtig vormde ze een duo met Per Gessle, onder de naam Roxette. In Nederland scoorden ze hun eerste hit met ‘The Look’, een pittig nummer waarin ze funk en rock combineerden.

Pretty Woman
De hits die het meest beklijven zijn twee downtempo songs: de powerballad ‘It Must Have Been Love’ – bekend van de Julia Roberts-film Pretty Woman – en het meer ingetogen ‘Listen To Your Heart’.

De Zweedse zangeres kreeg zeventien jaar geleden te horen dat ze kanker had. In de jaren erna bracht ze nog enkele albums en een serie singles uit, waarvan de laatste in 2017. Van 2008 tot 2016 toerde ze bovendien weer met Roxette.

Maandag 9 december overleed Marie Frediksson aan de gevolgen van een hersentumor.

Prachtige stem
Haar voormalige bandlid Per Gessle bedankte Fredriksson in een statement voor haar samenwerking. Hij noemde haar een geweldig muzikaal talent, een prachtige stem en een bijzondere performer. “Dank dat je mijn zwart/witte liedjes van de mooiste kleuren hebt voorzien. Meer dan veertig jaar lang was je mijn geweldige vriendin. Ik ben trots, vereerd en blij dat ik zoveel van jouw tijd, talent, warmte en gevoel voor humor heb mogen delen.”

Powered by Labrador CMS