Muziek op vrijdag: Adam Lambert brengt eerbetoon aan Avicii met ‘Lay Me Down’

Thank God It's Friday!

13 december 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Adam Lambert is lekker bezig: eerder deze week kwam hij met een cover van Chers ‘Believe’ en hier brengt hij een eerbetoon aan de recent overleden DJ Avicii. Verder nieuwe muziek van Lenny Kravitz, Lana Del Rey, The Chainsmokers & Kygo en meer…

Adam Lambert – ‘Lay Me Down’

In 2013 scoorde Avicii een dikke hit met ‘Lay Me Down’. Aan het nummer schreven Chic-gitarist Nile Rodgers en Adam Lambert mee. Ze waren respectievelijk te horen als gitarist en zanger. Een week geleden was er een concert om de in 2018 overleden DJ te eren. Hier zie je hoe Adam Lambert een geweldige live-versie neerzet van ‘Lay Me Down’.

Lenny Kravitz – ‘Here To Love’

Een rechttoe rechtaan pianoballade, zo’n single had Lenny Kravitz al een tijdje niet meer uitgebracht. De video laat een enorme variëteit aan mensen zien. Lenny maakte de video in samen met de Verenigde Naties, voor hun #FightRacism-campagne. ‘Here To Love’ is het themanummer van die campagne. In de video is Lenny zelf niet te zien, maar hij nam wel een videoboodschap op voor de campagne.

Travis – ‘Kissing In The Wind’

Ze bestaan twintig jaar en brachten drie jaar geleden voor het laatst nieuwe muziek uit, maar nu is Travis terug. De Britten brengen nu ‘Kissing In The Wind’ uit, een track die hoort bij de film Almost Fashionable – A Film About Travis. Zanger Fran Healy ziet er nog net zo jeugdig uit als twintig jaar geleden.

Kesha – ‘Resentment’

Een gruizige homevideo die de stemming van Kesha perfect weergeeft, dat is wel een goede omschrijving van het begeleidende filmpje bij ‘Resentment’. Op de track zijn ook Sturgill Simpson, Brian Wilson en Wrabel te horen.

Mabel – ‘Loneliest Time Of Year’

Kerst en eenzaamheid, het is een regelmatig terugkerend thema. André Hazes veranderde ABBA’s ‘The Day Before You Came’ in ‘Met Kerst Ben Ik Alleen’ en Danny de Munk zong: “Met kerstmis hoor je blij te zijn, maar ik voel me leeg en eenzaam.” Mabel heeft dezelfde blues, althans, ze zingt erover.

The  Chainsmokers & Kygo – ‘Family’

Het leven on the road is heerlijk, zo is te zien in deze video. Maar niet voor iedereen, zo blijkt al snel. Dit is een eerbetoon aan Rory, een cameraman die mee op tournee ging met The Chainsmokers. Te zien is hoe hij ternauwernood een auto-ongeluk  overleefde.

M.O. – ‘Ex At The Party’

Kijk eens goed naar deze video? Het lijkt wel alsof de drie meiden van M.O. continu poseren voor Instagramfoto’s. In feite is de video één grote bron voor boomerang-filmpjes.

The Weeknd – ‘What You Need’

De muziek van Abel Tesfaye (zoals The Weeknd in het dagelijkse leven heet) is vaag en trippy en dat geldt vaak ook voor z’n video’s. Die van ‘What You Need’ is dusdanig druggy dat-ie al snel in een bad trip verandert.

Kacey Musgraves & Lana Del Rey – ‘I’ll Be Home For Christmas’

Tot slot een kerstduet van Lana Del Rey en Kacey Musgraves. Die laatste heeft een kerstshow op Amazon, The Kacey Musgraves Christmas Show. De countryzangeres had Lana Del Rey op visite en samen zingen ze een akoestische versie van de kerstklassieker ‘I’ll Be Home For Christmas’.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau