Van Robbie Williams tot John Legend: dit zijn de beste kerstalbums van 2019

Ook Mariah is er weer bij, dit jaar

19 december 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Een beetje artiest brengt ergens in zijn of haar carrière een kerstplaat uit. Dit jaar liggen er albums onder de kerstboom van John Legend, Robbie Williams en Idina Menzel. Verder brengt Mariah Carey een luxe doos uit met daarin al haar kerstmuziek. Maar er is meer. Hier een overzicht.

Robbie Williams – The Chrismas Present

Na twaalf studioalbums op zijn naam vond Robbie Williams dat het wel eens tijd werd voor een eigen kerstalbum. Op The Christmas Present staan 24 tracks, waarop onder meer Jamie Cullum, Rod Stewart en Bryan Adams zijn te horen. Het zijn deels covers van bekende kersthits (‘Let It Snow’, ‘Winter Wonderland’, dat werk) en deels nieuwe nummers, waaronder de single ‘Time For Change’. Compleet met een kinderkoor waar je óf jeuk van krijgt óf spontaan in engelen gaat geloven.

John Legend – A Legendary Christmas

Slim van John Legend: hij brengt zijn kerstalbum van vorig jaar gewoon nog een keer uit, maar dan met één extra liedje. Het is een duet met Kelly Clarkson, een cover van ‘Baby, It’s Cold Outside’. Aangezien de oorspronkelijke tekst seksistisch en gedateerd was, hebben de twee een paar zinnen aangepast. Op A Legendary Christmas is ook Stevie Wonder te horen, net als Esperanza Spalding.

Mariah Carey – Merry Christmas (25th Anniversary Reissue)

Wie helemaal slim is: Mariah Carey. De diva heeft een heel imperium opgebouwd rond haar kerstplaat uit 1994. Er verscheen al snel een tweede kerstalbum, gevolgd door talloze reissues en deluxe versies. Ook verscheen er een animatiefilm en toert Mariah al jaren de wereld rond met kerstconcerten. Dit jaar verscheen een documentaire over The Story of… ‘All I Want For Christmas Is You’ en een 25th Anniversary Reissue van Merry Christmas, met daarin twee albums, zeldzame remixen en een nooit eerder uitgebracht live concert uit 1994.

Lea Michele – Christmas In The City

Glee-ster Lea Michele liet zich voor haar eerste kerstalbum Christmas In The City inspireren door haar jeugdherinneringen in New York. ‘Christmas In New York’ is een originele, heerlijk kitschy track, maar Lea zingt ook liedjes van vroeger: ‘Silent Night’, ‘Rockin’ Around The Christmas Tree’, ‘Have Yourself A Merry Little Christmas’, noem maar op. Op ‘White Christmas’ zingt acteur en Glee-collega Darren Criss mee.

Bing Crosby – Bing At Christmas

Het London Symphony Orchestra levert splinternieuwe arrangementen voor de bekende liedjes van Bing Crosby. Van ‘White Christmas’ tot ‘Winter Wonderland’, ze zijn voor Bing At Christmas allemaal in een kerstklassiek jasje gegoten. Er staat zelfs een nieuwe versie op van ‘Little Drummer Boy’, een duet met een destijds piepjonge David Bowie.

Idina Menzel – Christmas: A Season Of Love

Ze is ook weer van de partij op de soundtrack van de nieuwe Frozen-film, maar Idina Menzel vond dat niet genoeg: ze bracht Christmas: A Season Of Love uit. Ze heeft een hoop muzikale gasten uitgenodigd, onder wie Ariana Grande en Billy Porter. Met die laatste zingt ze ‘I Got My Love To Keep Me Warm’.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau