Grindr neemt nieuwe veiligheidsmaatregelen in acht die van pas komen in landen waar anti-homogeweld voorkomt. Zo kunnen gebruikers berichten die zijn verzonden alsnog verwijderen, waarmee ze complete conversaties kunnen laten verdwijnen.

Verder zullen screenshots worden geweerd uit chats en profielpagina’s, zodat anderen geen informatie van een gebruiker kunnen delen. Foto’s die zijn meegestuurd in een bericht, zullen een bepaalde tijd worden bewaard, waarna ze automatisch verdwijnen.

Holistic Security Guide
Een andere feature is de Holistic Security Guide, die verkrijgbaar is in zes talen. In deze gids krijgen gebruikers informatie over de digitale veiligheid en hun persoonlijke veiligheid.  In deze gids worden gevaarlijke situaties beschreven en hoe je hier als gebruiker het beste mee kunt omgaan.

Grindr heeft nauw samengewerkt met LHBTQ-activisten en deskundigen op het gebied van veiligheid. “Grindr is uitgegroeid tot een vitaal onderdeel in het leven van de gemeenschap”, zegt president Scott Chen van Grindr. “Dit brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Daarom ontwikkelen we nieuwe tools en features die moeten leiden tot een veilige ervaring.”  

Bron: Gay Times