Lola McQueen deed in drag mee in Belgium’s Got Talent, waar ze de harten stal van de kijkers. De dove dragqueen is nu bekroond met de Out Media Award van zender OUTtv. Ze kreeg meer dan duizend voorkeursstemmen en mag zich nu de meest LHBTQ-vriendelijke mediapersoonlijkheid van 2019 noemen.

Geen beperking, maar een verrijking
Lola McQueen komt uit Antwerpen, alwaar ze een van de drijvende krachten is van discotheek Cargo Club. In het VTM-programma Belgium’s Got Talent maakte ze een statement met haar boodschap: “Doof zijn is geen beperking, maar een verrijking.” Dat waardeerde de Vlaamse kijker, wat nu terug is te zien in het duizendtal voorkeursstemmen dat ze heeft gekregen.

Lola won van onder meer zanger Sam Bettens en regisseur Lukas Dhont. De Out Media Award bestaat sinds 2014, toen de prijs in het leven werd geroepen om mediapersoonlijkheden aan te sporen een bondgenoot te worden van de LHBTQ-gemeenschap. Eerdere winnaars waren Conchita Wurst, de ex-premier van België Charles Michel, K3 en VTM-journaliste Bo van Spilbeeck.

Bekroning
De Amerikaanse dragqueen Vanessa Vanjie Mateo en idool van Lola – bekend van RuPaul's Drag Race – reikte de award uit aan Lola McQueen. “Het is een mooie bekroning om met deze award als rolmodel voor de LGBT+ gemeenschap mijn boodschap extra kracht bij te zetten,” aldus Lola.

Op de vraag wat die boodschap precies inhoudt, hoeft ze niet lang nadenken: “Wees jezelf, geloof in jezelf en laat niemand vertellen wat je niet kan.”

Bekijk hier beelden van de uitreiking.