Winq ♥︎ The Crown

Je kunt slapen in een van de kastelen uit The Crown

En de opbrengst gaat naar het goede doel

Leestijd: 2 minuten - door Roel Janssen op 17 december 2019

Fan van The Crown? Dan heb je dit kasteel zeker voorbij zien komen. Aangezien de makers van de serie niet mochten filmen bij Windsor Castle, hebben ze ervoor gekozen Belvoir Castle als stand-in te gebruiken. Het kasteel is te zien in alle drie de seizoenen en jij kunt er slapen! 

Oefen maar vast op een geschikte buiging en wuif er flink op los: voor het eerst in de geschiedenis opent Belvoir Castle haar deuren voor toeristen. 

Wat je allemaal krijgt bij een bezoek aan het kasteel? Nou, behalve dat het je de nodige Instagrambeelden oplevert, krijg je ook een afternoon tea op het landgoed en wordt er in de State Dining Room een diner geserveerd. In The Library kun je ‘s avonds, natuurlijk in je mooiste pak, een drankje nuttigen. 

Hertogin van het kasteel: “De King’s Suite is een echt unieke ruimte met een fascinerende geschiedenis, heel bijzonder om deze voor het eerst met gasten van Airbnb te delen. Met name één stel zal tijdens oud en nieuw het nieuwe decennium in onvergetelijke stijl inluiden. Of je je nu aangetrokken voelt tot de uitzonderlijke Régence-architectuur, de weelderige levensstijl van royalty wilt ervaren of gewoon in de voetsporen van je favoriete sterren wilt treden, een verblijf in het Belvoir zal je niet snel vergeten.”

The Crown hotel: slaapkamer
Lijkt ons een prima bedje. Foto: Mikael Buck
The Crown hotel: eetkamer
En hier zien wij ons al zitten. Foto: Mikael Buck

Kleine kanttekening is wel dat er slechts drie mensen in het kasteel mogen slapen. De King’s Suite is namelijk alleen maar beschikbaar op 31 december, 11 januari en 25 januari. Wil jij een van de drie gelukkige zijn? Dan moet je snel naar de website van Airbnb om het te boeken en anders heel erg duimen dat ze nog een keer de deuren openen.

Wat kost dat dan?

En wat dat dan kost? Een nachtje slapen in het kasteel uit The Crown kost je €360. Op 20 december kun je via deze link een boeking maken. De opbrengst van jouw boeking wordt gedoneerd aan Rainbows Hospice for Children and Young People.

Foto’s: Mikael Buck

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 104

Deze keer: Hugo Kennis, queer tweelingen en 'gaycationing' in coronatijd

Neem een abonnement

Geef cadeau