De organisatie van het Eurovisie Songfestival-spektakel in de Reguliersdwarsstraat is in handen van de ondernemersvereniging met diezelfde naam. Op de avonden waarop de uitzendingen plaatsvinden, dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei, zullen deze te zien zijn op grote schermen in de straat. Hieronder ook het grootste scherm van de Benelux.

Viewing party
Deze zogeheten ‘viewing party’s’ zijn gratis toegankelijk. “We verwachten zo’n 6.000 mensen per avond”, aldus voorzitter van de ondernemersvereniging Eward Koning aan stadszender AT5. “Vanuit de LHBTI-community en Songfestifalfans kregen we constant de vraag of we iets gingen doen. En toen dachten we: ‘we moeten iets tofs gaan doen.’ Dit wordt zo bijzonder en zo uniek.”

Op de dagen dat er geen tv-uitzendingen zijn is het ook feest in de Reguliers. Op die avonden is er ‘Songfestival-entertainment’ en zijn er themafeesten.

Vergunning
De gemeente heeft 35.000 euro subsidie vrijgemaakt voor de week. Een vergunning moet nog verleend worden, maar de organisatie verwacht dat dit geen problemen zal opleveren.