Van de eerste keer gay bar tot datingleed: dit zijn de best gelezen artikelen van 2019

Vijftien keer raak!

30 december 2019, Jaap Bartelds, 8 minuten

Disney goes gay, een interview over relatietherapie, een romantisch duet tussen twee heren en iemand die openhartig is over zijn kinderen (spoiler alert: die passen niet bij zijn nieuwe leven): als je één ding kunt opmaken uit de lijst met best gelezen artikelen, is dat het verhalen zijn die je als lezer op de een of andere manier hebben geraakt. Dit zijn de vijftien meest gelezen artikelen, in chronologische volgorde.

Ruveal - Zo zien de queens van RuPaul’s Drag Race 11 er in het dagelijks leven uit

Begin dit jaar begon het elfde seizoen van RuPaul’s Drag Race. Met een speciale 'Ruveal-tool' lieten we je zien hoe die queens er eigenlijk uitzien zonder al die lagen make-up. En dat zag er uit als volgt.
Lees meer

Happy Couple Gerro en Nard: "Mijn moeder schrok wel even van zijn leeftijd"

Gerro (20) had een date met een van Nards (27) beste vrienden, maar ging er uiteindelijk met hem vandoor. Inmiddels zijn de studenten bijna twee jaar samen en dromen ze van een mooie toekomst. 
Lees meer

Tien Songfestival-outfits gerankt van 10 tot en met 1: wie kleedt zich het mooist?

In Nederland geldt het adagium: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Eigenlijk pakken ‘we’ alleen uit met Prinsjesdag en tijdens het Eurovisie Songfestival. Welke Nederlandse artiest slaagde hier het beste in en wie flopte genadeloos, wat outfit betreft? Hier een lijstje met de rapportcijfers van 1 tot en met 10.
Lees meer

Gillette-commercial: vader leert transgender zoon voor de eerste keer scheren

Jezelf voor de eerste keer scheren is een bijzonder moment, zegt Gillette. In een nieuwe commercial is te zien hoe Samson Brown, een transgender jongen, scheertips krijgt van zijn liefhebbende vader. 
Lees meer

De gevaren van chemsex: “Seks met drugs combineren kan enorm uit de hand lopen”

Chemsex, seks onder invloed van harddrugs, is geen nieuw fenomeen, maar de laatste tijd maken steeds gevaarlijkere middelen een opmars in Nederland. "Ik hoop dat mannen in de gayscene meer verantwoordelijkheid gaan nemen voor elkaar."
Lees meer

Dook van Dijck: “Ik bleek te zoenen met z’n tweelingbroer”

Elke maand vroegen we een gay celeb naar zijn eerste keer in een homobar. Dook van Dijck (28) ging als baby al naar vrouwencafé Saarein in Amsterdam. En later kreeg hij twee jongens voor de prijs van één.
Lees meer

Zo gaat iedere coming out bij een nieuwe baan

Uit de kast komen voelt gelukkig voor velen van ons inmiddels als een prehistorisch jeugddingetje. Maar wat nou als je van baan verandert en ineens weer met onbekende Nico’s en Gerwins een flexplek moet delen?
Lees meer

“Mijn kinderen passen niet bij mijn nieuwe leven”

Johan (53) kwam op zijn veertigste uit de kast. Voor die tijd leefde hij het leven zoals van hem verwacht werd: met vrouw en kinderen. “Als ik de tijd terug kon draaien, zou ik geen kinderen willen. Ze hebben geen meerwaarde in mijn leven.”
Lees meer

Bekijk de trailer van Mario, over een verboden liefde in de voetbalwereld

Mario en Leon zitten in hetzelfde voetbalteam. Als ze samen op kamers gaan wonen, slaat de vonk over. De captain verbiedt ze dit openbaar te maken. Volgen ze hun hart, of houden ze zich aan de regels? Bekijk hier de trailer.
Lees meer

Datingleed: “Kort maar raadselachtig”

“De deurbel ging. Ik haalde diep adem en deed open. Hij was kleiner dan ik had verwacht, en hij rook alsof hij – vlak voor vertrek – een hele Douglas-vestiging over zichzelf heen had gespoten.” Hoe liep deze date af?
Lees meer

Mooi, dit: deze heren zingen romantisch duet

Een liefdesliedje wordt tijdens shows als X Factor en The Voice nog altijd vaak door een man en een vrouw gezongen. Niets van dat tijdens de Spaanse versie van Starmaker. Daar zorgen Raoul en Agoney voor romantische televisie.
Lees meer

Coca-Cola krijgt boete voor reclame met twee mannen in Hongarije

Tijdens Boedapest Pride was een speciale reclamecampagne te zien van Coca-Cola. Naast man/vrouw-koppels waren er ook posters te zien met daarop een stel dat uit twee mannen bestaat en twee vrouwenkoppels. Hiervoor heeft de frisdrankgigant een boete gekregen.
Lees meer

De nieuwe naaktkalender van de Amsterdam Lowlanders is een ode aan inclusiviteit

Al drie jaar maken de Amsterdam Lowlanders, Nederlands enige queer rugbyteam, een kalender met mooie naaktfoto's. Die van dit jaar is een ode aan de inclusiviteit van de sport en de rugbycultuur, waar plek is voor iedereen. Bekijk hier de beelden.
Lees meer

"Een relatie kan heel koud aanvoelen, ook al heb je iedere dag seks"

Ooit liepen relaties stuk omdat het geluk was verdwenen, tegenwoordig vaker omdat er elders misschien meer te vinden is. Therapeuten Marcel Holtslag en Martijn Kemna vertellen in een interview over intimiteit, verslaving en de voordelen en valkuilen van een open relatie.
Lees meer

Disney goes gay: homoseksualiteit krijgt langzaam een plek

Arme Elsa. Bij het verschijnen van Frozen 2 kreeg ze ondanks hoopvolle geruchten tóch geen vriendinnetje. Het blijft dus wachten op de eerste Disneyfilm met een gay hoofdpersonage, maar er gloort hoop aan de horizon. Tijd voor een overzicht van de keren dat homoseksualiteit een plek kreeg of zal krijgen in het Disney-universum. 
Lees meer

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau