Klassieke slasher horror is hot. Het laatste seizoen van American Horror Story speelde zich af op een zomerkamp in 1984, waarbij de hoofdpersonen een voor een tot moes werden geslagen (om vervolgens doodleuk verder te leven als ondode). En natuurlijk kennen we allemaal Stranger Things.

Op het streamingplatform Hulu is sinds een tijdje Into The Dark te zien. De vierde aflevering van het tweede seizoen ging vlak na kerst in première en gaat over een groep gay vrienden die naar Palm Springs gaat om daar oud en nieuw te vieren.

Sexy Scott
Scott Evans speelt een van de hoofdrollen in deze aflevering. Hij is de broer van de hunky Avengers-acteur Chris Evans. Scott is gay en prijst de makers van Into The Dark vanwege het realistische beeld dat ze hebben neergezet van een vriendengroep die voornamelijk uit gays bestaat.

“We gaan in het echte leven ook vaak samen weekendjes weg of naar clubs, zo ziet ons leven eruit. Dat zie je eigenlijk nooit op tv. Vaak is er in een film of serie eentje die gay is. Ik hoorde laatst iemand zeggen dat het niet realistisch is voor een tv-serie om iedereen in een groep gay te laten zijn en één iemand hetero. Nou, dat is hoe mijn wereld eruit ziet, in het echte leven. Het is de realiteit.”

Gay karakters
Scott Evans is 36 jaar en was al te zien in series als White Collar en Grace & Frankie. Hij vindt het geweldig om in een tijd te leven dat er steeds meer gay karakters te zien zijn in Hollywood-producties. “Het gaat er niet om dat je een film of serie tot gay film of gay serie bombardeert. Deze aflevering is ook niet speciaal bedoeld voor een gay publiek. Het is voor iedereen die wil genieten van grappige horror.”

Hier de trailer van Midnight Kiss, zoals de aflevering van Into The Dark is genoemd.