Muziek op vrijdag: Justin Bieber is ‘Yummy’ en Sam Smith voelt liefde

Thank God It's Friday!

03 januari 2020, Jaap Bartelds, 8 minuten

Hoewel hij nooit echt weg was, wordt Justin Biebers nieuwe single ‘Yummy’ onthaald als zijn grote comeback. Is het wat? Je hoort het in onze wekelijkse muziekrubriek. Verder met nieuw werk van de Pet Shop Boys, een nieuwe video van Sam Smith en meer…

Justin Bieber – ‘Yummy’

Net wanneer je denkt dat Justin Bieber eindelijk volwassen is geworden – met een kersverse echtgenote en allerlei gedweep met dominees, komt hij met misschien wel het kinderachtigste liedje sinds ‘Baby Baby Baby’. Het heet ‘Yummy’ en Justin klinkt werkelijk suikerzoet. Maar ook voorspelbaar, saai, als een left-over van Drake en dus ook  behoorlijk kinderachtig. Later dit jaar volgt een nieuw album en een documentaireserie.

Onuka – ‘Zenit’

Uit Oekraïne, en lekker weird bovendien. Onuka betekent kleindochter en de band maakt electrofolk van epische proporties. In de video zien we een soort natuurwezens rituele dansen opvoeren. Wat het verder allemaal betekent? Geen idee, maar mooi is het wel.

Sam Smith – ‘I Feel Love’

Van sommige klassiekers blijf je gewoon af, en al helemaal als je cover eigenlijk maar weinig toevoegt. Sam Smith blijft heel dicht bij het origineel van Donna Summer, en bovendien horen we eigenlijk liever de stem van Donna, die immers in ons muzikale geheugen gegrift staat. Sam kwam een paar weken geleden al op de proppen met deze cover en heeft daar nu een lyric video aan toegevoegd. Die best psychedelisch is en prima past bij het toch wel lekkere trippy nummer.

Ava Max – ‘On Somebody’

Rita Ora, Dua Lipa, Bebe Rexha en Ava Max komen allemaal uit Albanië en scoorden het afgelopen jaar allemaal Top 40-hits. Pas als je ze wat beter leert kennen, merk je dat ze niet volstrekt inwisselbaar zijn, wat hun muziek betreft. ‘On Somebody’ had een pianoballad kunnen zijn, maar is hier opgeleukt met de alomtegenwoordige beats die juist voor die onherkenbaarheid zorgen. En dat terwijl Ava een prachtige stem heeft die al die standaard versierselen niet nodig heeft.

Pet Shop Boys – ‘Monkey Business’

De spoeling is nog immer dun gezaaid als het gaat om nieuwe muziekvideo’s. Ook de Pet Shop Boys droppen deze week alleen een audioversie van hun nieuwe track ‘Monkey Business’ op YouTube. Het is een discotrack met computerviolen, afkomstig van het nieuwe album Hotspot, dat op 24 januari verschijnt.

Ed Sheeran & Ella Mai – ‘Put It All On Me’

Deze hadden we vorige week even gemist, maar de video van ‘Put It All On Me’ neemt de fans van Ed Sheeran mee naar Zanzibar, Guatemala en nog een aantal landen, om te laten zien hoe universeel het is om met elkaar te dansen. Met vanaf 1.51 P.J. en Noah uit New York, een gay koppel dat viraal ging met hun huwelijksdans.

Tinashe – ‘Stormy Weather’

Zo jammer dat Tinashe niet veel groter is. De zangeres barst van het talent en de creativiteit druipt er vanaf. De video van ‘Stormy Weather’ is een ode aan de dans in al zijn vormen. En het lied? Dat verdient het om een grote hit te worden te midden van al dat Albanese popgeweld.

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 116

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau