Apple komt met serie over gays op tv: Out On Television

Leestijd: < 1 min

Het nieuwe streamingplatform Apple TV+ start op 14 februari met een vijfdelige documentairereeks die gaat over LHBTQ’s op tv. In Visible: Out On Television vertellen Ellen DeGeneres, Anderson Cooper, Billy Porter en vele anderen over hoe de zichtbaarheid van gays & co door de jaren heen is veranderd. Hier de trailer.

Visible: Out On Television gaat dieper in op de mate van zichtbaarheid van LHBTQ’s op tv. Te zien zijn beelden uit tv-series als All In The Family, Ellen, Modern Family en Pose, net als nooit eerder uitgezonden archiefmateriaal.

Een hele reeks prominenten is geïnterviewd voor het programma, onder wie Billy Porter, Ellen DeGeneres, Oprah Winfrey, Anderson Cooper, Don Lemon, Rachel Maddow, Sara Ramirez en Jesse Tyler Ferguson.

De serie is gemaakt door Ryan White en Jessica Hargrave. Wanda Sykes en Wilson Cruz hebben Visible: Out On Television geproduceerd.

Amerikaans geweten
Apple zegt over de serie dat tv een medium bij uitstek is dat het Amerikaanse geweten heeft gevormd. En hoe het de acceptatie van LHBTQ’s door de jaren heeft bevorderd.

Iedere aflevering legt een uur lang de focus op een andere invalshoek. Zichtbaarheid, homofobie, de evolutie van LHBTQ-personages in series, coming-outs in de tv-industrie, enzovoort.

Janet Mock, Margaret Cho, Asia Kate Dillon, Lena Waithe en Neil Patrick Harris praten de beelden aan elkaar.

Visible: Out On Television is vanaf 14 februari te zien op Apple TV+. Hier de trailer.

Powered by Labrador CMS