Liam Alexander is van plan om alle veertien studioalbums van Madonna opnieuw vorm te geven als stripalbum. Tot nu toe heeft hij de albums Madonna, Like A Virgin, True Blue, Like A Prayer, Erotica, Bedtime Stories, Ray Of Light en Music onder handen genomen.

American Life, Confessions On A Dance Floor, Hard Candy, MDMA, Rebel Heart en Madame X zullen volgen. Vooral naar die laatste zijn we benieuwd.

Verwijzingen
Iedere bewerking bevat verwijzingen naar de songs op het album. Soms heel direct, zoals een filmposter met daarop ‘White Heat’ van het True Blue-album. Soms ook heel subtiel, zoals een saloon die The Anchor heet, wat dan verwijst naar ‘Runaway Lover’ op het Music-album.

Liam Alexander herinterpreteerde al eerder covers van Kate Bush, Björk, FKA Twigs en Tori Amos. Aan Gay Times vertelt de kunstenaar dat hij al zijn favoriete artiesten afwerkt. “Madonna stond hoog op mijn lijst omdat ze altijd een enorme inspiratie is geweest.”

Op het Instagram-account van Liam Alexander zijn alle covers te vinden. En voor wie de video van Madonna’s ‘Music’ was vergeten: die doen we er ook nog even bij.

Te koop
O ja: Liam verkoopt zijn stripalbumcovers via Etsy. De link vind je in de bio op zijn Instagram-account.