Prins Harry en zijn vrouw Meghan liggen momenteel zwaar onder vuur vanwege hun eenzijdige beslissing om het Britse Koninklijk Huis min of meer de rug toe te keren. Maar nu duiken er ineens ook verhalen op waarin prins Harry positief naar voren komt.

Het verhaal van James Wharton bijvoorbeeld. Die vertelt aan Forces News dat prins Harry hem in 2008 heeft beschermd tegen een aantal homofobe soldaten. Whatron is gay en diende in dat jaar onder de prins, die commandant was.

Ongemakkelijk gevoel
“Er waren een paar soldaten van een ander regiment die lieten merken dat ze het niet oké vonden dat ik gay ben”, vertelt Wharton. Ze porden me en ik kreeg er een ongemakkelijk gevoel bij. Toen ik naar de tank ging waar prins Harry aan het werk was, merkte hij dat ik me niet prettig voelde. Hij vroeg wat er aan de hand was.”

Toen Wharton de prins vertelde wat er aan de hand was, merkte hij dat Harry behoorlijk geschokt was. “Prins Harry ging op de soldaten af en sprak ze aan op hun gedrag. Vanaf dat moment lieten ze mij met rust.”

Boek
Verderop in het interview vertelt Wharton dat prins Harry een geliefd officier was. Eerder al schreef Wharton over prins Harry, namelijk in een boek dat hij uitbracht in 2013 met de titel Out In The Army. Ook in dat verhaal nam de prins het op voor de soldaat toen hij door een groep mannen werd belaagd.

Bron: PinkNews