Nikkie hoopt dat haar openheid anderen zal inspireren. "Leef zoals je wil. We moeten elkaar accepteren en respecteren en we moeten naar elkaar luisteren."

Ze zegt in de video het heel erg eng te vinden dit met de wereld te delen. "Maar ook bevrijdend. Ik wilde dit onderdeel van mezelf al zo lang met jullie delen. Maar de timing was nooit goed. Ik wilde dat mijn kanaal over mijn kunst ging, dat mijn kunst voor me zou spreken. Puntje bij paaltje is mijn grootste passie de kracht van make-up. De kracht van transformatie en boy, heb ik een transformatie ondergaan."

Nikkie zegt haar YouTube-kanaal te zijn begonnen in de tijd dat ze nog heel erg gepest werd om haar verhaal. "Dit was mijn ontsnapping. Dit was mijn vrije wereld, waarin ik echt mezelf kon zijn."

Chantage

Nikkie, die goed is voor miljoenen volgers, geeft in de video aan dat mensen haar chanteerden. "Ik heb dit deel van mijn verhaal altijd met jullie willen delen, maar op mijn voorwaarden. Blijkbaar leven we echter in een wereld waarin andere mensen degenen die echt zichzelf zijn haten. Ik ben gechanteerd door mensen die mijn verhaal wilden lekken naar de pers. Het was beangstigend dat er mensen bestaan die zo slecht zijn dat ze iemands ware identiteit niet kunnen respecteren. Dat is afschuwelijk en onbeschoft."

Ook op een forum gingen de afgelopen maanden geruchten over Nikkie. "Ik ben mezelf, ik heb geen labels nodig", zegt ze nu. "Mijn verhaal is prachtig. Ik ben trots op mijn verhaal."