Josh Thomas ken je wellicht van de Australische serie Please Like Me, dat vier seizoenen heeft gelopen. Drie jaar na het afscheid van die bij vlagen hilarische show met een serieuze ondertoon komt Thomas nu met Everything’s Gonna Be Okay. Dit is wederom een comedyserie, met een behoorlijk zwart randje.

De 32-jarige Thomas speelt zelf Nicholas, een gay man die vanuit Australië naar de VS verhuist om na de dood van zijn vader voor zijn twee Amerikaanse halfzusjes te zorgen. Samen gaan ze het rouwproces in, maar wat het lastig maakt - en daardoor stiekem ook grappig - is dat een van zijn halfzusjes autisme heeft.

Nicholas krijgt ook nog een verhouding met Alex, die naarmate het seizoen vordert steeds serieuzer wordt. Dat betekent dat er ook seksscènes in voorkomen, iets waar de zender waarop Everything’s Gonna Be Okay wordt uitgezonden, Freeform, aanvankelijk moeite mee had.

Benen omhoog
Thomas zegt hierover: “Freeform staat open voor veel dingen, ze wisten immers dat ik gay ben toen ze me inhuurden om deze serie te maken. Ze staan open voor diversiteit. Maar er is een moment waarop Alex mijn benen omhoog duwt en het is duidelijk dat hij dit doet om mij te penetreren.

Dus toen ze vroegen: ‘denk je dat het echt nodig is om die benen…’, heb ik direct gezegd dat dit echt nodig is. Dit hoort bij gay seks. Gay seks bestaat voor een deel uit anale seks en als ik dat niet mag laten zien, zeg je eigenlijk dat je geen gay seks op tv wil. Ze zijn er nooit meer over begonnen.”

Een dergelijke reactie is niet nieuw voor Thomas. “Met zoenen hebben ze nooit een probleem, het gaat vooral om de scènes waarin anale seks wordt gesuggereerd. Soms willen ze een heteroseksscène maar dan met twee mannen. Dan zie je ze tegen elkaar aanliggen, maar dat is niet hoe het in het echt gaat. We hebben anale seks en dat is de werkelijkheid die ik wil laten zien.”

Trailer
Afijn, hoe expliciet die scènes zijn geworden, houdt Thomas nog even voor zich. En wanneer de serie in Nederland te zien is, weten we helaas ook nog niet. Hier onder in ieder geval alvast de trailer.