Ncuti Gatwa brak vorig jaar door als acteur met zijn rol als Eric Effiong in Sex Education. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Asa Butterfield als Otis, een ietwat nerdy tiener die moeite heeft met seks maar er dankzij zijn moeder de hele tijd vanalles mee te maken krijgt: zij is sekstherapeut en wordt gespeeld door Gillian Anderson.

Première
Maar misschien wel de opvallendste rol speelt Ncuti Gatwa. Hij is te zien als Eric Effiong, die regelmatig wordt gepest omdat hij gay is. Aan het einde van seizoen een bleek dat zijn grootste pestkop juist op hem viel. Hoe dat in seizoen twee afloopt? Dat is te zien vanaf vandaag, want het nieuwe seizoen gaat op 17 januari in première op Netflix.

Gatwa zet Eric neer als eerlijk, oprecht, en ook flamboyant zonder in clichés te vervallen. In werkelijkheid is Gatwa al 27 jaar, maar hij overtuigt als tiener op een highschool. Hij was al genomineerd voor twee MTV Movie Awards, waarvan een voor Beste Kus, met pestkop Connor Swindells.

Trailer
Op zijn Instagram-account is Gatwa vaak net zo kleurrijk uitgedost als zijn personage Eric. Hier de trailer van het tweede seizoen van Sex Education, gevolgd door zijn mooiste foto’s.