Uit onze archieven:

Arjan schreef voor zijn dochter een kinderboek over moderne gezinnen

“Mijn dochter krijgt vaak de vraag waarom ze twee papa's heeft”

12 oktober 2022, Winq redactie, 3 minuten

Het kinderboek Helden van de Regenboog, geschreven door vader Arjan van der Sluis, gaat over vijf kinderen uit moderne gezinnen, die bijvoorbeeld opgroeien met twee vaders. "Ik wil met dit boek alle kinderen van Nederland een stukje hoop, liefde, trots, vreugde en geluk meegeven.”

Het was de grote droom van Arjan van der Sluis: een eigen kinderboek publiceren. Het verhaal is geschreven, een illustrator gevonden en een uitgeverij heeft hem geholpen het boek te drukken. Via een crowdfunding-actie haalde hij bijna 4.000 euro op om zijn droom te verwezenlijken.

Met het geld maakte Arjan tevens een website waar kinderen informatie kunnen vinden over het boek, Helden van de Regenboog, maar ook links naar websites over bijvoorbeeld gescheiden ouders of moderne gezinnen. Daarnaast wil hij gratis Helden van de Regenboog-pakketten aanbieden aan basisscholen.

Positieve krachten
Het verhaal gaat over een groep basisschoolkinderen met verschillende achtergronden. De kinderen komen door het lot samen en ontdekken ieder hun eigen positieve krachten. In dit spannende avontuur zetten de kinderen hun positiviteit in tegen negatieve invloeden die bezit hebben genomen van hun school. Maar hoe zijn die daar gekomen? Heeft de komst van het televisieprogramma De Kids Talentenshow er iets mee te maken? En kunnen de jonge helden deze golf van negatieve invloeden op tijd stoppen?

Iedereen is gelijk
Doel van zijn boek is om kinderen middels een spannend avontuur kennis te laten maken met de hedendaagse tijd, aldus Arjan. “Iedereen is in mijn ogen gelijk en met deze gedachte zou een ieder ook moeten opgroeien. Of je nu opgroeit in een gezin met twee vaders of twee moeders, met gescheiden ouders, adoptieouders of gevlucht bent uit een ander land: het kan tegenwoordig allemaal, ook al is dit voor veel kinderen nog wat raar om te horen.”

helden van de regenboog illustratie
Illustratie: Esther Bakker

Waarom is dit boek zo belangrijk: “Het boek is voor mij heel belangrijk omdat ik zelf zo'n modern gezin heb. Ik ben vader en had een grote kinderwens die via een draagmoeder is uitgekomen. Mijn dochter, inmiddels 6 jaar oud, krijgt veel vragen: waar haar moeder is of waarom ze twee papa´s heeft? Ik merk dat dit lastige vragen voor haar zijn en met dit boek wil ik haar meegeven dat ze niet anders is dan haar klasgenootjes. Ik wil met dit boek niet alleen mijn dochter maar alle kinderen van Nederland een stukje hoop, liefde, trots, vreugde en geluk meegeven.”

Fragment
Hieronder vast een kort fragment. Het boek is verkrijgbaar via www.heldenvanderegenboog.nl.

“Morris wijst naar boven en ik zie vol verbazing iets uit de lucht komen vallen. Het lijkt wel een vallende ster maar het laat een spoor van glitters en kleuren achter zich. Het komt steeds dichterbij. ´Wow, wat mooi maar wat is dit? Ow nee... het gaat recht op school af!´ Ik kijk naar Morris die net als ik vol verbazing de lichtbol in de gaten houdt. Vanuit mijn raam heb ik zicht op een groot gedeelte van de stad en ik zie de kerktoren, het veldje waar we altijd spelen, het winkelcentrum en de school, die nu doelwit lijkt te worden van deze vallende ster uit de hemel.”

helden van de regenboog illustratie
Illustratie: Esther Bakker

Volg je ons al op Instagram?

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau