Nieuw Nederlands kinderboek over moderne gezinnen: Helden van de Regenboog

Leestijd: 3 minuten - door Winq redactie op 20 januari 2020

Dankzij een succesvolle crowdfunding-actie verschijnt binnenkort het kinderboek Helden van de Regenboog dat is geschreven door Arjan van der Sluis. Het boek gaat over vijf kinderen uit moderne gezinnen, die bijvoorbeeld opgroeien met twee vaders.

Het was de grote droom van Arjan van der Sluis: een eigen kinderboek publiceren. Het verhaal is geschreven, een illustrator is gevonden en een uitgeverij wil helpen bij het drukken van het boek. Via een crowdfunding-actie heeft Van der Sluis bijna 4.000 euro opgehaald om zijn droom nu te realiseren.

Met het geld wil Van der Sluis niet alleen het boek uitbrengen, maar ook een website maken waar kinderen informatie kunnen vinden over Helden van de Regenboog, maar ook met links naar websites over bijvoorbeeld gescheiden ouders of moderne gezinnen. Daarnaast wil hij gratis Helden van de Regenboog-pakketten aanbieden aan basisscholen.

Positieve krachten
Het verhaal gaat over een groep basisschoolkinderen met verschillende achtergronden. De kinderen komen door het lot samen en ontdekken ieder hun eigen positieve krachten. In dit spannende avontuur zetten de kinderen hun positiviteit in tegen negatieve invloeden die bezit hebben genomen van hun school. Maar hoe zijn die daar gekomen? Heeft de komst van het televisieprogramma De Kids Talentenshow er iets mee te maken? En kunnen de jonge helden deze golf van negatieve invloeden op tijd stoppen?

Iedereen is gelijk
Doel van zijn boek is om kinderen middels een spannend avontuur kennis te laten maken met de hedendaagse tijd, schrijft Van der Sluis. “Iedereen is in mijn ogen gelijk en met deze gedachte zou een ieder ook moeten opgroeien. Of je nu opgroeit in een gezin met twee vaders of twee moeders, met gescheiden ouders, adoptieouders of gevlucht bent uit een ander land: het kan tegenwoordig allemaal, ook al is dit voor veel kinderen nog wat raar om te horen.”

Illustratie: Esther Bakker

Waarom is dit boek zo belangrijk: “Het boek is voor mij heel belangrijk omdat ik zelf zo'n modern gezin heb. Ik ben vader en had een grote kinderwens die via een draagmoeder is uitgekomen. Mijn dochter, inmiddels 6 jaar oud, krijgt veel vragen: waar haar moeder is of waarom ze twee papa´s heeft? Ik merk dat dit lastige vragen voor haar zijn en met dit boek wil ik haar meegeven dat ze niet anders is dan haar klasgenootjes. Ik wil met dit boek niet alleen mijn dochter maar alle kinderen van Nederland een stukje hoop, liefde, trots, vreugde en geluk meegeven.”

Fragment
De illustraties in het boek zijn gemaakt door Esther Bakker, van wie je er op deze pagina alvast twee ziet. Wanneer het boek precies uitkomt, is nog niet bekend. Hou daarom deze pagina in de gaten. Hier onder alvast een eerste fragment.

“Morris wijst naar boven en ik zie vol verbazing iets uit de lucht komen vallen. Het lijkt wel een vallende ster maar het laat een spoor van glitters en kleuren achter zich. Het komt steeds dichterbij. ´Wow, wat mooi maar wat is dit? Ow nee... het gaat recht op school af!´ Ik kijk naar Morris die net als ik vol verbazing de lichtbol in de gaten houdt. Vanuit mijn raam heb ik zicht op een groot gedeelte van de stad en ik zie de kerktoren, het veldje waar we altijd spelen, het winkelcentrum en de school, die nu doelwit lijkt te worden van deze vallende ster uit de hemel.”

Illustratie: Esther Bakker

Volg je ons al op Instagram?

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 99-100

Deze keer: een dubbeldik nummer met de Winq 100 - helden & herrieschoppers

Neem een abonnement

Geef cadeau