Het is alweer drie jaar geleden dat Lady Gaga een reguliere single heeft uitgebracht die niet is gekoppeld aan een soundtrack. In 2017 verscheen ‘The Cure’ een track die niet van een album afkomstig was. Het lied heeft de Nederlandse Top 40 niet gehaald. In de jaren daarna scoorde ze wel weer, met ‘Shallow’ en ‘Always Remember Us This Way’, twee tracks die afkomstig waren van de soundtrack van A Star Is Born waarin Gaga als actrice te zien was.

LG6
Op Twitter hintte Lady Gaga al eerder dat er een nieuw album aan zit te komen, door met haar ‘Little Monsters’ te delen dat ze in verwachting is van ‘LG6’, wat een verwijzing zou zijn naar haar zesde album.

Eerder deze week dook er een fragment op van enkele seconden, uit een nooit eerder gehoord liedje. Fans van Lady Gaga concludeerden al snel dat dit de nieuwe single moest zijn. In de broncode van Gaga’s website vonden ze zelfs vermeldingen van het lied, en zo kwamen ze erachter dat het hier gaat om een track die ‘Stupid Love’ heet.

Trending topic
Niet veel later ging ‘Stupid Love’ viraal op Twitter. Met meer dan 400.000 tweets was het al snel een van de trending topics op het platform. Ook werd het lied meteen opgepikt door een aantal clubs. Wie zelf wil luisteren naar ‘Stupid Love’, moet goed zoeken, want Twitter en andere sociale media halen het lied actief offline.

Het is niet de eerste keer dat de leadsingle van een nieuw Gaga-album is gelekt. In 2013 gebeurde dat met ‘Applause’. Toen bracht ze die single meteen officieel uit, om de schade te beperken: als mensen het nummer eerder beluisteren, kan dat negatief uitpakken voor de streamingprestaties tijdens de officiële release.

Fragment
De vraag is dus nu: wanneer kunnen de Gaga-fans officieel luisteren naar ‘Stupid Love’? Hier onder enkele tweets met het fragment.